iOS game-update: Block Fortress, Roll Boulder Smash, Journey to Hell en updates

Alleen maar goede iPhone- en iPad-games in de iOS game-update vandaag: Block Fortress, Asphalt 7 Heat, Into the Dead, Journey to Hell enz!

GU DO Asphalt 7 Heat iPad iPhone headerNormaal is donderdag dé dag in de week voor een grote stapel nieuwe games in de week, maar deze donderdag lijkt misschien nog wel meer in het teken te staan van updates voor bekende games. Ja, natuurlijk schreven we vanochtend een apart artikel over het nieuwe renspel Sonic Dash, maar daarna zijn er al updates geweest voor Angry Birds, Angry Birds Space, Cut the Rope: Experiments en nu ook al Asphalt 7 Heat. Onder meer. Maar let op: er zijn óók toffe nieuwe games: Journey to Hell, Block Fortress en Roll: Boulder Smash!

Volwassen actiegame: Journey to Hell

GU DO Journey to Hell iPad iPhoneBen je wel te porren voor serieuze schietactie op je iPhone of iPad? Dan ben je aan het goede adres bij Journey to Hell, een gloednieuwe actiegame in 3D waarin de camera achter de hoofdpersoon hangt. Als hoofdpersoon kan je bewegen met één virtuele stick en rondkijken met vegen elders in het scherm, maar beschik je ook over de lenigheid ontwijkende sprongen te maken waardoor Journey to Hell al snel stoer voelt. Het beste is misschien nog wel dat de game echt een totaalpakket is, zonder opdringerige in-app aankopen en een spelconcept dat daarop teert, maar met een verhaal waarin je door zeven werelden kruist en na de verhaalmodus nog een overlevingsstand en schatzoeker-modus. In de laatste variant bekijk je het spel zelfs door de ogen van de hoofdpersoon en kantel je de iPhone om de game te besturen, maar de actie en de cijfers die de actie onderstrepen worden er niet minder om. Er zijn 15 soorten vijanden, 40 eenheden en meer dan 30 wapens die je kan voorzien van upgrades en specialiteiten. Het spel noemt zichzelf een eerbetoon aan het (zombieshooter-)genre en daar gaan we in mee. Journey to Hell is een volwassen en indrukwekkend schietspel. Let wel op de systeemeisen!
Downloaden: Journey to Hell (€3,59, universeel, iPhone 4S+, iPod 5+, iPad 2+, iOS 4.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=uoyFZgqtVJg

Updates: Asphalt 7 Heat, Bladeslinger en Into the Dead

GU DO Bladeslinger Ep1 iPad iPhoneOngebruikelijk, maar gepast in deze drukke update-tijden. Wat ons betreft hoor: drie updates in één tekstblok. Gaan we. Het populaire arcaderacespel Asphalt 7 Heat is voorzien van twee nieuwe superwagens: de Marussia B2 is een Russische supersportwagen die tot nu toe nog niet in een andere racegame verscheen, en je kan eveneens het gas intrappen van de eigenzinnige Plymouth Prowler. Als je maar genoeg doorspaart in de game, ontgrendel je met de auto’s meteen de zeven bijbehorende nieuwe evenementen. Het schiet- en vechtspel Bladeslinger Ep.1 is absoluut niet de hit geworden die ontwikkelaar Kerosene voor ogen had, maar de nieuwste update is groots: het spel heeft een volledig nieuwe Arena-modus waarin je je kan opwerken in gevechten die steeds pittiger worden. Daarnaast is er een nieuw besturingsschema voor twee handen, worden achievements en highscores opgeslagen in Game Center en is er veel gedaan om het vechten eerlijker te maken. Is Bladeslinger er beter op geworden? Volmondig JA. Had je het cowboyspel al eens geïnstalleerd, geef het dan eens een nieuwe kans. De derde update is voor Into the Dead, een game die wij een groter succes toedichtten dan het is geworden tot nu toe. In het eindeloze zombierenspel geniet je nu een nieuw spelniveau dat al het andere overtreft. Hardcore is de naam van je nieuwe nachtmerrie. Een puurdere en pittigere manier van overleven. Succes!
Downloaden:

(Rock ‘n) Roll: Boulder Smash

GU Roll Boulder Smash iPad iPhoneRoll: Boulder Smash neemt het genre Rock ‘n Roll wel heel serieus. Net zoals de Rolling Stones eerder trouwens, maar dat terzijde. In de kersverse game voor de iPhone en iPad rol je met een grote ronde steen door uitgebreide gebieden bevolkt met barbaren, hutjes en dieren. Je opdracht is eenduidig in de basis: vernietig zoveel mogelijk, scoor daarmee zoveel mogelijk punten en haal daarmee zoveel mogelijk sterren op een level. Bij twee sterren van de drie ga je naar het volgende level. Het concept is in de praktijk een stuk grappiger dan het nu klinkt, want Boulder Smash geeft je behoorlijke vrijheid in doen en laten. Zo rol je naar beneden in elk level, maar kan je zonder moeite de steen ook weer omhoog zwiepen om in een omweggetje nog even de hele bende te mollen voor meer mensen. Aan het eind van het level wordt gekeken hoezeer je geëindigd bent binnen de tijd. Zit je onder de limiet, dan krijg je punten, zit je erboven dan worden bakken punten in mindering gebracht. Ze ben je op zoek naar de balans tussen scoren en tijd, en dat is met alle missies die het spel je elk level geeft (‘vernietig de geit op de bergtop’, ‘vermorzel tien roze olifanten’, ‘knal niet tegen kippen aan’ – om eens wat te noemen) geinig en afwisselend.
Downloaden: Roll: Boulder Smash (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Block Fortress

GU DO Block Fortress iPad iPhoneEr is een reden dat het bloedspetterende Journey to Hell geen Trailer van de Dag is geworden. En die reden is een optelsom van drie spelconcepten in één. Block Fortress mengt het vrije bouwen en het ontdekken van materialen van Minecraft, met tower-defense met een schietspel dat je door de ogen van de hoofdpersoon bekijkt. Laten we het anders stellen: ontwikkelaar Foursaken Media heeft een droomconcept uitgebracht en is vastberaden vele uren van je leven te stelen. In het spel bouw je naar geheel eigen inzicht een vestiging op met de bouwmaterialen en de verdedigingsinstrumenten die je tot je beschikking hebt. Dan laat je de computergestuurde tegenstanders erop los en kijk je hoe lang je vesting standhoudt… maar niet zonder zelf mee te doen in de actie! Als de hel losbarst en vlaag na vlaag aan tegenstanders je gebied binnendringt om plat te schieten, meng je je zelf in de strijd en kan je met je wapens (opnieuw afhankelijk van je materiaal) de invasie te lijf. Wat gaaf! Werp nog even een blik in je agenda voordat je downloadt…
Downloaden: Block Fortress (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.