iOS game-update: belachelijk veel goede koopjes en Epoch is Game van de Week

Epoch is de iPhone-game van de week op iPhoneclub.nl. Het actiespel met een robot adopteert nieuwe beelden en combineert die met aloude gameplay en drapeert beide in een verslavend sausje.

Call of Mini headerGangstar Rio: City of Saints heeft een gigantische visuele stap voorwaarts gemaakt, schreven we gisteren in een artikel. Wat we toen nog niet wisten – en excuses daarvoor – dat die sprong behoorlijk uitblijft als je het spel op een oudere telefoon dan een iPhone 4S speelt. Het zorgt er samen met het krakkemikkige verhaal voor dat een andere game er met de nominatie Game van de Week vandoor gaat. Een spel met een behoorlijk schietgrage robot…

Blokkerige platformer: INC

GU VR INC iPhone iPod touch platformerINC ziet er helemaal niet oud uit. Blokkerig heet weer stijlvol sinds onafhankelijke, kleine ontwikkelaars geen geld hebben om zich betere, gedetailleerde beelden te veroorloven en daar vaart INC wel bij. Het spel is namelijk blokkerig ten top. En het maak ook nog eens gebruik van de zwarte-omgeving, gekleurde achtergrond kleurstelling die we onlangs in verschillende games al tegenkwamen. Visueel is INC dus niet achterhaald, maar hartstikke hip. Het spelconcept zelf is bovendien gewoon leuk. Het blokje op voetjes, dat ben jij. Het doel van een level is dat je de drie signaalposten aanzet door er langs te lopen of soms door hem te vinden in of achter een object, waarna de post schieten bijna altijd de oplossing is. Het is echter de opsmuk om de signaalposten heen die steeds lastiger wordt. Met knoppen zet je blokken in de lucht die maar een tijdje blijven staan, er zijn steeds meer tegenstanders die terugschieten en na een paar levels komt het gevaar al overal vandaan. Over levels gesproken: daarvan zijn er 40 in 4 werelden. En reken maar dat het spel na verloop van tijd ouderwets hip moeilijk wordt.
Downloaden: INC (€1,59)

Blokkerig hoofd: Call of Mini: Double Shot

GU VR Call of Mini Double Shot screenshotWe blijven in het circuit van blokkerige hoofdpersonages en komen dan uit op een spelletje met 3D-beelden die er stiekem heel erg klungelig uitzien. Maar ook wel weer een beetje charmant. Call of Mini: Double Shot is het vervolg op Call of Mini: Zombies, waarin je van bovenaf bekeken zombies slachtte. In dit deel hebben de zombies plaatsge… of nee, wacht, je schiet nog steeds tegen zombies. Er zijn alleen wat meer variaties bijgekomen en ze zijn uit de spelnaam gehaald. Daarin staat wel ‘Double shot’ en dat staat voor de computergestuurde speler die aan jouw kant staat en vrolijk meeschiet tegen alles wat vervaarlijk op je afloopt. In de weg staan doet hij alleen visueel, want je je kan hem makkelijk opzij duwen als je loopt en bovendien geeft hij je (vaak) de ruimte nog fatsoenlijk te kunnen schieten. Loyale, trouwe spelers worden beloond met dagelijkse bonussen van in-game geld waarmee nieuwe wapens gekocht kunnen worden en je sterker uit de hoek komt tegen het slenterende gespuis. In totaal zijn er 21 wapens en kan je 35 achievements behalen. Onbegrijpelijk genoeg ontbreekt er wel een modus voor twee spelers.
Downloaden: Call of Mini: Double Shot (€0,79, universele app)

Game van de Week: Epoch

GU-VR-Game-van-de-WeekJa, het is even achter je oren krabben dat Epoch je niet vrij laat bewegen in de prachtige post-apocalyptische decors die de Unreal Engine 3 neerzet. Maar dat constateerden we gisteren ook al, en toen kwamen we ook al tot de conclusie dat het kwartje na een tijdje valt. Dan zie je precies wat Epoch wél is: Space Invaders anno nu. Het is een spel dat je kan spelen in snackperiodes van 2 tot 10 minuten waarbij je van links naar rechts beweegt achter muurtjes om dekking te zoeken, terwijl je de tegenstanders aantikt en belaagt met kogels, granaten en krachtigere wapens. Het idee is dat je in beweging moet blijven, maar ga er maar eens aan staan als het ene na het andere explosief jouw kant op wordt gegooid en jij ondertussen op het juiste moment met de juiste tegenstander moet afrekenen. Ja, Epoch is repetitief, maar na een tijdje vraag je jezelf af waarom andere spellen je eigenlijk wél laten rondlopen. Op de iPhone, iPod touch en iPad gaat dat vaak fout met de camera die je moet besturen terwijl je loopt en schiet – en dat probleem is hier volledig afwezig. Je swipet naar links en rechts om te bewegen, naar boven om salto’end te ontsnappen en naar beleden om te herladen. Dat is het enige wat je hoeft te onthouden in de snelle, spannende vuurgevechten van Epoch. Luxe went snel. Konden we hetzelfde maar zeggen over granaten op tijd ontwijken. Hop, nog een poging.
Downloaden: Epoch. (€4,99)

De koopjeshoek

Het is een mooie datum, de elfde van de elfde van de elfde. 11-11-11. En natúúrlijk is dat voor verschillende spelontwikkelaars en -uitgevers reden genoeg om hun games voor de iPhone en iPod touch tijdelijk goedkoper aan te bieden. Wij kiezen de leukste eruit en willen je in het bijzonder wijzen op Shadowgun, Contre Jour HD, Grand Prix Story, Scribblenauts Remix en World of Goo.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2011, 19:40
Categorie Games
Onderwerpen call of duty, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.