Gnonstop 2: melig fotospelletje op de iPhone met kabouters

Gnonstop 2 is een grappige iPhone-app waarin je foto's moet maken met de kabouters van anderen, die zelf een omschrijving van de opdracht geven. Het levert melige foot's met een hoop kabouters op.

Gnonstop 2 iPhone iPod touch grappige appOké, dit is de deal. Je maakt een simplistisch poppetje dat in de verte iets wegheeft van een kabouter als je hem een baard geeft. Je voorziet hem van een tekstje. Die geldt als een opdracht waarmee andere kaboutereigenaren jouw kabouter op de foto kunnen zetten. Ondertussen stuit jezelf ook op vreemde kabouters met opdrachten van anderen. “Het is oneerlijk” luidt de boodschap van een kabouter bijvoorbeeld. Tja, wat hoort daar voor een foto bij?

Gnonstop 2 is een fotospelletje, voor zover dat nog niet duidelijk was. Nadat je een eigen schepsel hebt geproduceerd en zijn geboortefoto hebt gemaakt, kom je in het hoofdscherm steeds een kabouter van een ander tegen. Daarboven staat zijn tekst en eveneens opdracht. Er zijn drie opties als je hem selecteert: hem wegschoppen, een foto maken of kijken welke foto’s anderen hebben gemaakt.

“Het is oneerlijk”, luidt de opdracht nu dus. Nadat we hebben gezien wat anderen met de opdracht hebben gedaan, schieten we zelf natuurlijk ook een foto. Je kan daarvoor geen foto uit je fotoalbum plukken, maar moet er ter plekke een maken. Gnonstop 2 iPhone spelletje magnetronOp het camerascherm zie je de kabouter van de ander, die je naar hartelust kan verkleinen, vergroten, kan draaien en kan verplaatsen. Hij moet in ieder geval op de foto en dat is ook niet zo raar, want daar draait de foto-opdracht om. Nadien kunnen anderen de foto’s liken en een reactie achterlaten, die jij dan weer ziet als pushbericht en op je profielpagina van je eigen creaties of foto’s die anderen met jouw kabouter hebben genomen. Wordt de huidige opdracht saai, dan kun je de kabouter en de opdracht weer veranderen. Je verliest er geen enkele foto mee.

Natuurlijk is Gnonstop 2 geen onmisbare app of iets dat je na een jaar nog zal gebruiken. Maar het is wel leuk voor een paar grijnzen. Zelf hebben we de ‘het is oneerlijk’-kabouter van de ander als kleine dreumes in de magnetron gefotografeerd met de deur op een kier. Een ander heeft een shot van een televisieserie genomen, waardoor de kabouter uit de loop van een CSI-geweer wordt gevuurd. Ja, Gnonstop 2 is een bijzonder appje.

Downloaden: Gnonstop 2 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2011, 10:50
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.