iOS game-update: Babel Rising 3D, Suspect In Sight, Eager Beaver en topkoopjes

Drie nieuwe bezienswaardige games voor de iPhone en iPod touch vandaag: Suspect In Sight hint naar de helikopter-sessies van Grand Theft Auto, Eager Beaver is een jolig actiespelletje en Babel Rising 3D is vernietigend leuk.

GU DO Suspect In Sight header iPhoneHet is er weer zo een, of het nou een troost voor de wedstrijd van gisteren is of niet: zo’n donderdag op de iPhone en iPod touch dat je gewoon niet weet wat je eerst moet spelen. In aparte artikelen vandaag behandelden we al Temple Run Brave (verslavend!) en Pocket Planes (verslavend!), maar we hebben gewoon nog drie games die je aandacht waard zijn. Even voorstellen: met een helikopter rondvliegen in Suspect In Sight, dammen bouwen in Eager Beaver en de mensheid een knauw verkopen met Babel Rising 3D.

Babel Rising 3D: vermorzel die heidenen!

GU DO Babel Rising 3D iPhone iPod touch iPadDe heidenen wilden de Toren van Babel maken om voor eens en voor altijd aan te tonen dat ze net zo hoog konden reiken als God zelf. En dat ze die almachtige dus niet perse nodig hadden om over hun te waken. Zo ging het ongeveer, toch? Hoe dan ook, als je Babel Rising 3D speelt, sta je aan de kant van de heilige(n). En je hebt het niet best met de plannen van de mensheid voor zeg, poeh. In plaats van dat je ze belaagt met taal- en cultuurverschillen waardoor de toren niet van de grond komt, kies je voor een hardhandige oplossing en is het eerste wat je doet stenen op de hoofden van de bouwers gooien. Dat blijkt in het eerste level alleen al niet effectief genoeg, dus krijg je er een methode bij waardoor je een kuil graaft voor meerere bouwers tegelijk. Nog niet effectief genoeg? Welnee. Tijd voor een speciale actie: schud je iPhone en een gigantische bal plet iedereen op zijn weg op de toren die door elke bouwer steeds een beetje verder in elkaar wordt gezet. Met punten die je in het spel verdient, kan je nieuwe krachten in het spel kopen die je kan loslaten op de zwoegende menigte en dat gaat ver: vuurzeeën, fatale onweersbuien en een tornado op de trappen van de toren? Niks is te gek. Als Pocket God je ding was, kan je hier ook wel iets mee.
Downloaden: Babel Rising 3D (€2,39, universele app)

Dammen bouwen met Eager Beaver

GU DO Eager Beaver iPhone iPod touchNog een spel dat met torens bouwen te maken heeft, maar dan wel van een compleet andere orde is Eager Beaver. Het nieuwste spel uit de overbevolkte Chillingo-stal geeft je het rotklusje van een bever dat zijn hebben en houden wil beschermen tegen bakken met water. Dus moet dat water, net zoals in de strandkastelen die je vroeger bouwde, gedirigeerd worden. Dat doe je door dammetjes van werkelijk alles te maken in Eager Beaver. Objecten van alle soorten en maten – oké, een pianovleugel zal je niet zo snel aantreffen – worden in het water gedumpt en moet je tot een stapel vormen die stabiel genoeg is om het water te stoppen. En dat doe je niet zonder tegenstanders! Klapmechanismen, magneten, veranderingen in het water; de makers hebben alles wat je maar kan bedenken aangegrepen om je fiere stapel onderuit te schoppen. Je verwacht het misschien niet, maar die strijd is elke keer verrassend leuk. Als je tenminste over een beetje geduld beschikt. De vrolijke visuele stijl helpt de lach op je gezicht te houden.
Downloaden: Eager Beaver (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Suspect In Sight

GU DO Suspect In Sight iPhone iPod touchDoet de afbeelding hiernaast je vandaag enigszins denken aan Grand Theft Auto Vice City? Nee? Waarom niet? Suspect In Sight speelt zich af in drie steden: New York, Los Angeles en Miami, en die doen qua kleurgebruik wel errug denken aan GTA III, GTA Vice City en GTA San Andreas. Het wordt nog beter: ook in Suspect in Sight heb je de ruimte en vrijheid om je door die steden te bewegen. Dan komen nu de mitsen en maren. 1) Het spel is opgedeeld in missies die worden ingeleid door striptekeningen en die ervoor zorgen dat je met een rechtlijnig actiespel te maken hebt, en niet een open-wereld avontuur. 2) Je kan je alleen per een van de vier helikopters in de steden begeven. En die laatste eigenschap is leuk! Dit spelconcept zou het zonder pardon ook aardig doen op de grote spelcomputer: je bestuurt een helikopter met een lichtstraal die de daders van diefstallen en ongelukken moet signaleren en in het vizier moet houden, zodat de grondtroepen met de dader kunnen afrekenen. Denk het populaire Smash Cops, maar dan in de lucht. Met jolige striptekeningen, tussendoormissies die je andere uitdagingen voorschotelen en de fraaie 3D-beelden van het spel (geoptimaliseerd voor de iPhone 4S en nieuwe iPad), verdient Suspect In Sight het om in de schijnwerpers te staan.
Downloaden: Suspect In Sight (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Drie nieuwe kekke spellen in de rubriek vandaag, is dat niet voldoende? Dan zijn hier de tijdelijke aanbiedingen die je even moet meepakken. Speciale aandacht voor Spy Mouse en Flight Control Rocket.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen 3d, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.