Natuur in Nederland komt tot leven met audiogids op iPhone

Natuur in Nederland is een nieuwe audiogids op basis van Shoudio. Met deze natuurgids kun je wandelingen door de Nederlandse natuur maken.

natuur in nederlandNatuur in Nederland is de eerste audiogids die is gemaakt het met Shoudio Platform. Deze app is gebaseerd op het boek ‘Natuur in Nederland’ van prof. Frank Berendse. Het idee is dat je de Nederlandse beekdalen, zandruggen, bossen, heides en polders gaat verkennen met de iPhone op zak. Als er iets te beleven valt, word je binnen 50 meter daarop geattendeerd door de trilfunctie. Je pakt de iPhone tevoorschijn, kijkt in de app wat er te zien is en luistert eventueel naar de gesproken toelichting van prof. Berendse. Er zitten bij aanvang 7 routes in de app, die je laten kennismaken met de Drentse hoogvenen, de Gelderse beekdalen, de Limburgse heuvels en andere gebieden in Nederland. Omdat je de iPhone niet steeds in de hand hoeft te houden kun je volop genieten van de natuur.


Frank Berendse is hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie aan de Universiteit van Wageningen. Hij schreef het boek ‘Natuur in Nederland’ en liet er nu een app van maken met behulp van Shoudio. De app is offline te gebruiken en bevat kaarten, vogelgeluiden en diverse vaar-, fiets- en wandelroutes voor iPhone en Android. Je kunt alleen of met z’n tweeën met deze app op pad gaan, maar de app is ook erg geschikt voor uitstapjes met schoolklassen. Op diverse plekken tijdens de route kun je blijven staan om naar opgenomen vogelgeluiden te luisteren, zodat je de zang van de vogels in de vrije natuur kunt herkennen. Er zijn in de app ook aquarellen van plantensoorten aanwezig, waar je ook naar kunt gaan speuren. Tien landschapsgebieden komen aan de orde. Alle kaarten zijn gebaseerd op Open Street Maps, die door studenten van de Wageningen Universiteit zijn bijgewerkt en tot in detail uitgewerkt. Shoudio wil met de app de mogelijkheden laten zien om het als locatiegebaseerde audio-CMS-tool te gebruiken. Externe partijen kunnen ook met de publieke Shoudio API soortgelijke audio-apps maken.

Downloaden: Natuur in Nederland (gratis)

natuur in nl   landschappen

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.