iOS game-update: Asterix MegaKlap, Riptide GP2 en vechten met jezelf in Bloodmasque

Drie nieuwe iPhone- en iPad-games die je zeker moet bekijken: vechten met Bloodmasque, water overwinnen met Riptide GP2 en Asterix MegaKlap.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO header Asterix MegaKlap iOSVanochtend bespraken we het ludieke en prachtig vormgegeven Sky Tourist al uitgebreid in een los artikel, maar er zijn meer nieuwe games uitgekomen die de moeite waard zijn om aan de tand te voelen. We meppen Romeinen op een feestdag in Asterix MegaKlap, stuiteren met futuristische jetski’s over het water in Riptide GP2 en plakken ons gezicht op de held van een nieuwe Infinity Blade-achtig vechtspel.

Romeinen meppen met Asterix MegaKlap

GU DO Asterix MegaKlap iPad iPhoneVroeger mepten we pinguïns op dubieuze spelletjessites, vandaag de dag doen we hetzelfde met Romeinen. Geen idee waar Obelix is, maar Asterix heeft zich ingeschreven voor de jaarlijkse Romeinen-mep wedstrijd en probeert de arme soldaten zo ver mogelijk van zich af te slaan. Dat doe je door linksonder in beeld zo snel mogelijk rondjes te draaien (of anderzijds vegen mag ook), de krachtbalk op te laden en dan loslaten om zo’n krachtig mogelijke hengst te verkopen. De Romein vliegt het luchtruim in en landt dan weer met een stuit. De score wordt opgemaakt als de vijand stil op de grond zit. De sfeer van het spel is helemaal conform de striptekeningen en eerdere Asterix-games en is ráák. De trillende Romein, de striptekeningen van Romeinse dorpen, bossen en kampen waarin je neerdaalt, de marcherende Romeinen die je omstoot en de hekken waar je met een witte cartoonwolk tegenaan ploft. Het klopt gewoon. Het spel wordt verder opgerekt door allerlei inmiddels bekende kunstmatige middeltjes die ervoor zorgen dat je score gemakkelijker hoger wordt dan de vorige keer. Stuiteren op Romeinen levert munten op en die kan je uitgeven in de winkel. Aan kussens om zachter te stuiteren, heliumdrank om hem op te blazen als een ballon, vogels die de Romein wat verder tillen en nog veel meer. We vinden de uitgaven wel wat onduidelijk. Hebben al eens 400 munten over de brug gesmeten die we niet terugzien in een power-up en het is ook wat onduidelijk of je krachten eens of meermaals mag inzetten. Daarnaast is het wat opdringerig met pop-up meldingen. Reclame zien we niet, maar elke sessie begint met een Facebook-vraag om highscores te vergelijken en ook een pop-up om het spel te waarderen duikt al snel op. Jammer. Maar laat het je als Asterix-fan niet tegenhouden. MegaKlap is geen klapper, maar slaagt wel.
Downloaden: Asterix MegaKlap (€0,89 €0,99, universeel, iOS 4.3+)

Bloodmasque: vecht als jezelf

GU DO Bloodmasque iPad iPhoneHoeveel procent van de nieuwe, indrukwekkend uitziende 3D-games op de iPhone en iPad zouden Infinity Blade-achtige vechtspellen op zich nemen? Vechten met veegbewegingen is mateloos populair sinds Infinity Blade, maar dan vooral bij spelmakers. Uitgever Square-Enix ontfermt zich er nu ook over met het nieuwe Bloodmasque. Ditmaal een keer weer onder stripheld, maar het vechtsysteem geldt nog steeds: als je oog in oog staat met een tegenstander, ontwijk je eerst zijn aanvallen met knoppen aan de zijkant van het scherm of een blokfunctie. Daarna pareer je als ga je in de tegenaanval door je helemaal suf te vegen. Maar dan omgedraaid! Vegen om te ontwijken; tikken om te meppen. Geinig, maar in de praktijk niet anders. Bloodmasque vecht niet zo soepel als Infinity Blade II of diens voorganger, maar ook niet zo onverdienstelijk als bijvoorbeeld Pacific Rim. En de applicatie heeft behalve het karakteristieke Japanse uiterlijk ook een andere troef achter de hand. Je kan namelijk je eigen gezicht scannen in de app, door een portretfoto naar de app te sturen. De applicatie doet wat knutselwerk en zo kom je enigszins nog wel herkenbaar in beeld, inclusief verschillende emoties als lachend of driftig. Een leuk idee, maar het gaat niet altijd goed. Het scannen is gevoelig en ook als de preview vóór het spelen goed is, kan je tijdens het spelen verrast worden door het gevoel dat je gezicht er totaal opgeplakt is – en dan helpt het echt niet om je in het spel te trekken. We hopen dat de fraaie beelden van Parijs en andere klassieke, romantische omgevingen voor een spel hergebruikt wordt dat wat origineler en leuker is dan Bloodmasque.
Downloaden: Bloodmasque (€5,99, universeel, iPhone 4S+, iPod touch 5th gen, iPad 2+, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Riptide GP2

GU DO Riptide GP2 iPad iPhoneDe beste jetski-game op de iPhone en iPad heeft een gevolg gekregen en een select publiek weet dan meteen waar het over gaat. Riptide GP2 is uit – en ontwikkelaar Vector Unit heeft inhoudelijk én visueel aardig lopen poetsen om de nieuwe telg spetterender te maken dan de voorganger. De belofte dat de game actievoller is, wordt helaas niet altijd ingelost: er zijn nog steeds uitdagingen waarin je relatief alleen op het water aan het stoeien bent, en niet alle levels zijn even indrukwekkend om te zien. Maar de verveling die het eerste deel sporadisch bood, dáár is tegen opgetreden. Het golvende water houdt je meer bezig dan je op het oog ziet, en races tegen andere jetskiërs zijn zo nu en dan écht sensationeel, met de gekleurde waterrakkers stuiterend om je heen of zelfs boven je langs. Er zijn 25 stunts die je jezelf kan aanleren en helpen in het sensatiegevoel, en je kan die kunsten vertonen op 9 hydrojets – de jetski van de toekomst. De grootste vernieuwing ten opzichte van het origineel is echter de online multiplayer voor maximaal vier spelers, tegen vrienden of onbekenden. Waterratten kunnen blind toeslaan.
Downloaden: Riptide GP2 (€2,69 ter introductie, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2013, 20:45
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.