iOS game-update: Angry Birds Star Wars gameplay-video, Pixld en Totem Runner

Een van de knappe koppen achter het puzzelspel Portal zit achter Pixld, een nieuwe puzzelgame voor de iPhone en iPad. Ondertussen laat Angry Birds Star Wars van zichzelf zien in de eerste trailer.

GU MA Totem Runner GU header iPhoneVogels die met lightsabers zwaaien terwijl ze ten gronde storten op stellages met withelm-varkens. Vakjes die je om kan draaien zodat je kleurencombinaties maakt die je wegspeelt. Een soort Avatar the Game waar de Avatar-licentie helemaal niet aan te pas komt, maar toch het goede gevoel aanwezig is. Je hoeft de kern van de drie games in de iOS game-update vandaag maar op te noemen om te illustreren dat er genoeg afwisseling aanwezig is.

Angry Birds Star Wars forcet erop los

Het zijn de Star Wars-wapens die het grote verschil lijken te gaan maken bij Angry Birds Star Wars. Dat is te zien aan de eerste gameplaytrailer die ontwikkelaar Rovio Mobile vandaag heeft vrijgegeven. Die laat levels zien die tot onze grote verrassing niet zich net als Angry Birds Space in de ruimte bevinden, maar op een planeet waarvan we als Star Wars-kijker maar géén fan, de naam niet van kunnen noemen. Maar dat is niet het meest opvallende. Dat is dat de vogels typische Star Wars-eigenschappen hebben gekregen. De rode vogel is Luke Skywalker en kan in het rond hakken met zijn lightsaber, de roze Leia heeft een soort tractor beam en kan objecten naar zich toetrekken. Zoals een grote Walker vol varkens, zo blijkt uit de trailer. Is het genoeg voor het volgende Angry Birds megasucces? Op 8 november komt Angry Birds Star Wars uit.

Pixld: tegels omdraaien in vijf modi

GU MA Pixld screenshot iPhoneAls je roots liggen bij het vernuftige puzzelspel Portal, waarin je teleports schiet om de raarste en meest vergezochte puzzels op te lossen, schep je een zekere verwachting als je een iPhone-spel aankondigt. Maar Pixld is veel simpeler van opzet dan dat. Het is een spel waarin je een veld voor je ziet met vakken die aan de bovenkant een andere keur hebben dan de onderkant. Druk op een tegel en hij verwisselt van kleur, maar: alle vlakken er omheen veranderen ook van kleur. Zo maak je kleurencombinaties in het veld voor punten. Wat het precieze doel is, verschilt. Je hebt vijf speltypes in Pixeld met steeds een andere insteek. Leveled is een speltype waarin je zoveel mogelijk punten haalt om je eigen speeltijd te kunnen verlengen. 50 Taps is dan weer een heel ander speltype, waarin je in vijf drukken zoveel mogelijk punten moet halen. Power-ups kunnen bijdragen aan een veel, veel hogere highscore, met trucs als het wegspelen van tegels met een bom. Pixld heeft Game Center-ondersteuning met wereldwijde scorelijsten en een aangename verzameling aan verschillende modi, maar zorgt niet voor een onuitwisbare indruk die je misschien wel verwacht gezien de afkomst en het eerder uitgebrachte console-downloadspel Quantum Conundrum van ontwikkelaar Airtight Mobile.
Downloaden: Pixld (€0,89, universele app)

Trailer van de Dag: Totem Runner

GU MA Totem Runner zelf een PumbaHee kijk, een highscore-spel dat oneindig rennen en oneindig vliegen combineert. Dat hadden we nog niet eerder gezien toch? Als je al geruimte tijd vond dat er een renspel van de speelfilm Avatar gemaakt moest worden, krijg je de handen vast op elkaar voor Totem Runner. Met zachte kleuren afstekend tegenover een silhouet van de hoofdpersoon en voorgrond, ren en vlieg je door een wereld met opzwepende trommelmuziek en kleurrijke details. Het totaalplaatje van Totem Runner klopt en ziet er zeer fraai uit. Dat geldt ook voor de animaties, als je bijvoorbeeld een Pumba-achtig beest een klap verkoopt omdat hij in de weg staat. Oh trouwens, je kan die Pumba ook doodleuk zelf zijn door hem over te nemen – en hetzelfde geldt voor vogels. Je doet het allemaal voor het goede doel de macht van de zwarte schim-monsters ten einde te brengen, en daar krijg je vijf verschillende werelden voor. Totem Runner speelt wat slomer dan dat de muziek doortrommelt, maar krijgt daardoor juist een gevoel dat het spel bijzonder maakt.
Downloaden: Totem Runner (€0,89, universele app)

De koopjeshoek

De leukste tijdelijk afgeprijsde iOS-games zijn:

  • Grimm (sfeervol highscore-renspel, gratis, was €0,89)
  • Draw Race 2 (racen met lijntjes trekken, gratis, was €2,69)
  • Hatchi (Tamagotchi-achtige, gratis, was €0,89)
  • Monstaaa! (puzzel-actiespelletje, gratis, was €0,89)
  • Nightfall (Magic the Gathering-achtig kaartspel, €0,89, was €2,69)

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 19:44
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt, star wars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.