Zoek mijn vrienden krijgt locatiemeldingen en favorieten

De iPhone-applicatie Zoek mijn vrienden heeft een update gekregen. Voortaan kun je favorieten instellen en locatieberichten ontvangen.

zoek mijn vriendenApple’s Zoek mijn vrienden-app heeft een update gekregen. De app, die in het Engels bekend staat als Find my friends, laat zien waar vrienden zich bevinden. Er zitten drie nieuwe functies in de app: vriendsuggesties, meldingen op basis van locatie en favorieten. Op het hoofdscherm van Zoek mijn vrienden druk je op het plusknopje om de vriendsuggesties op te halen. Je krijgt te zien welke vrienden uit het adresboek Zoek mijn vrienden al gebruiken. Je kunt ze aanvinken, maar het is onduidelijk wat er daarna gebeurt. Krijgen ze meteen een verzoek om de locatie te delen? De app geeft hierover geen duidelijkheid.

De favorietenfunctie is ook gemakkelijk te vinden: je opent de lijst met vrienden, drukt op de knop ‘Wijzig’ en vinkt met een sterretje aan welke vrienden het meest favoriet zijn. Wat er daarna gebeurt? De favoriete vrienden hebben nog steeds hetzelfde kleur bolletje op de kaart, maar ze komen wel hoger in de lijst te staan.

De derde nieuwe functie is het ontvangen van notificaties bij specifieke personen. Het was even puzzelen waar Apple die had verstopt, maar we zijn er uiteindelijk achter gekomen: bij het openen van het detailscherm van een vriend zie je rechtsboven de knop ‘Bericht’. Dit is niet bedoeld om de ander een bericht te sturen, maar om een bericht te ontvangen zodra hij of zij de betreffende locatie weer verlaat. Handig als je bijvoorbeeld wilt weten als je partner of kinderen huiswaarts keren, zodat je op tijd de piepers op tafel hebt.

De app Zoek mijn vrienden moet als aparte app worden gedownload.

Downloaden: Zoek mijn vrienden (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 19:22
Categorie Navigatie
Onderwerp zoek mijn vrienden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.