Intego VirusBarrier: scan bestanden op virussen op je iPhone, iPod touch en iPad

Anti-virussoftware producent Intego heeft vandaag een virusscanner voor op de iPhone, iPad en iPod touch geïntroduceerd. Met de applicatie kun je bestanden uit je mail, bestanden op bijvoorbeeld DropBox en bestanden die op je iPhone staan scannen. Ook kan de app websites scannen op bekende phishing-URLs.

VirusBarrier pictogramiOS is relatief goed beveiligd tegen virussen. Daar zijn veel producenten van anti-virussoftware het wel over eens. Toch komen er zo nu en dan wat van die producenten langs die zeggen bezig te zijn aan anti-virussoftware voor de iPhone. Intego, bekend van anti-virussoftware voor de Mac, heeft vandaag daadwerkelijk een app in de App Store online gezet. Met de applicatie kun je onder andere bestanden uit je e-mail scannen.

De applicatie kan bestanden scannen die in je e-mail staan, op bijvoorbeeld je DropBox of op je iDevice staan. De app kan ook bestanden scannen die op je iDisk, je website of op een WebDAV Disk staan. Wat betreft bestandsformaten ondersteunt de app de volgende formaten:

  • Microsoft Word, Excel en PowerPoint-bestanden
  • PDF-bestanden
  • HTML- en JavaScript-bestanden
  • Windows .exe-bestanden
  • Windows .dll-bestanden en diverse anderen zoals zip-bestanden

De scanner onderzoekt de bestanden automatisch op mogelijke virussen voor de besturingssystemen Mac, Windows en Unix. Denk hierbij aan spyware, trojan horses, adware en keyloggers. De app kan ook geïnfecteerde bestanden repareren. Naast bestanden kun je ook websites laten scannen, die de applicatie dan doorzoekt op bekende phishing-URLs, of ze malware hosten en of de websites een gevaar vormen voor de gebruiker.

Tot slot kun je bestanden ook op de achtergrond laten scannen, houdt de applicatie een log bij van de scans die de app heeft uitgevoerd en update de app automatisch de virusdefinities, zodat de app altijd naar de nieuwste virussen kan zoeken. De eerste twaalf maanden zitten inbegrepen bij de aankoopprijs, daarna kost het €1,59 per jaar.

Downloaden: VirusBarrier (€2,39 – universeel, eerste jaar updates inbegrepen)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2011, 17:40
Categorie Diensten
Onderwerp beveiliging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.