Beastie Bay: gratis Pokémon van Kairosoft

Beastie Bay is een nieuw simulatiespel van Kairosoft, dat verdacht veel wegheeft van Pokémon.

Beastie BayDe bekende iOS-gamestudio Kairosoft heeft vandaag het nieuwe spelletje Beastie Bay uitgebracht. Dat is goed nieuws voor Pokémon-fans: de game heeft namelijk verdacht veel weg van de door Nintendo uitgegeven serie. In Beastie Bay train je wilde dieren en monsters, om het mee op te nemen tegen andere wezens. Tegelijkertijd steekt Beastie Bay ook hetzelfde in elkaar als andere Kairosoft-spellen. Je bent namelijk ook verantwoordelijk voor een eiland, waarop je nieuwe faciliteiten bouwt om je beestjes op hun wenken mee te bedienen.

Beastie Bay screenDoor nieuwe dingen op je eiland in Beastie Bay te bouwen, ontdek je nog niet verkende gebieden waar je jouw Pokémon-trainer naartoe kunt sturen. Wat volgt is een wandeltocht van het poppetje onderin het scherm, die tijdens zijn reis andere monsters tegenkomt om te bevechten. Tijdens deze beurtelingse gevechten heb je zelf de controle: je kiest of je aanvalt, speciale vaardigheden gebruikt of een voorwerp erbij pakt om het tij te keren.

Beastie Bay is gratis te downloaden, maar bevat ook advertenties. Met een eenmalige in-app aankoop van €4,49 kun je de reclames wegkopen. Deze aankoop ontsleutelt ook de mogelijkheid om de game in landschapsmodus te spelen.

Dit is niet de eerste keer dat een ontwikkelaar zijn inspiratie bij Pokémon haalt. Little Masters speelde nog meer leentjebuur bij de bekende Nintendo-serie.

Downloaden: Beastie Bay (gratis, in-app aankoop, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 8:03
Categorie Games
Onderwerpen kairosoft, pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.