Installeer iPhoto op je eerste generatie iPad

Je kunt de iPad-app iPhoto ook op je eerste generatie iPad installeren, door de iPhone Configuration Utility te gebruiken. Hierdoor kun je de iPad tijdelijk niet met iTunes synchroniseren.

iPhotoiPhoto is officieel alleen te gebruiken op de iPad 2, iPhone 4, iPhone 4S en de nieuwe iPad die op 23 maart in Nederland verschijnt. Het is echter mogelijk om via een omweg de app alsnog op je eerste generatie iPad te installeren. Hiervoor heb je de Apple’s iPhone Configuration Utility nodig. Om iPhoto te gebruiken is geen jailbreak vereist, maar de installatie van iPhoto kan wel voor synchronisatieproblemen met iTunes zorgen.

Om iPhoto te installeren op je eerste generatie iPad, moet je de app eerst kopen via iTunes. Vervolgens download en installeer je de iPhone Configuration Utility. Dit programma is voor zowel Windows als Mac verkrijgbaar. Sluit je iPad aan op je computer en laat hem synchroniseren met iTunes. Hierna kun je de iPhone Configuration Utility opstarten.

Druk in de iPhone Configuration Utility op ‘Applications’ en vervolgens op ‘Add’. Ga vanaf hier naar de locatie waar iTunes gedownloade apps opslaat op je computer. Bij Mac is dit vaak Music/iTunes/Mobile Applications. Windows slaat apps vaak op in de map Users\User\Music\iTunes\iTunes Media\Mobile Applications. Kun je het bestand niet vinden, dan raden wij je aan om je computer te doorzoeken.

Eenmaal toegevoegd kun je op de naam van je iPad drukken in het linkerveld van de iPhone Configuration Utility, om vanaf daar naar ‘Applications’ te gaan. Zoek daar naar iPhoto en druk op ‘Install’ om hem op je iPad te installeren.

Hoewel je via deze methode iPhoto kunt gebruiken op een eerste generatie iPad, zul je waarschijnlijk ook tegen een paar problemen aanlopen. Zo is de app origineel ontworpen voor de iPad 2 en de nieuwe iPad, waardoor hij mogelijk nogal traag is op de oudere iPad. Daarnaast kun je de iPad na de installatie van de app niet synchroniseren met iTunes, zonder iPhoto te verwijderen. Dit laat iTunes je doen met een melding die je automatisch te zien krijgt wanneer je de iPad aan je computer koppelt.

Downloaden: iPhoto (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2012, 12:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerp iphoto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.