iMovie voor iPad nu in de App Store

iMovie voor iOS heeft een update gekregen en is nu aangepast voor de iPad 2. Ook zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd, die ook voor de iPhone interessant zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imovie ipadNadat eerder vanavond Garageband voor de iPad in de App Store verscheen is er nu opnieuw nieuws van Apple te melden: de applicatie iMovie heeft een update gekregen. Voorheen was deze app alleen geoptimaliseerd voor de iPhone maar met de komst van de iPad 2 (die morgen voor het eerst in de winkels ligt) is het een universele app geworden. De update bevat nieuwe functies, die ook handig zijn voor iPhone- en iPod touch-gebruikers. iMovie is bedoeld voor de iPad 2, iPhone 4 en vierde generatie iPod touch.

Speciaal voor de iPad zijn twee extra functies toegevoegd: een precisie-editor voor het multi-touch scherm en een optie om audiogolven te tonen. Je kunt audio direct in de tijdlijn bewerken, waarbij je meerdere tracks tot je beschikking hebt. Apple levert 8 thema’s met soundtracks en 50 geluidseffecten mee. Ook zijn er vergeleken met de vorige versie drie nieuwe thema’s toegevoegd (Neon, Simple en CNN iReport).

Blijkbaar ziet Apple het wel zitten dat mensen vanuit iMovie filmpjes met nieuwszenders gaan uitwisselen, want bij de lijst met ondersteunde diensten staat nu ook het delen van HD-video’s op CNN iReport. De HD-filmpjes kun je overigens ook gewoon op YouTube, Facebook en Vimeo delen.

imovie ipad

Bij gebruik met een Apple TV kun je in deze nieuwe versie AirPlay gebruiken om je kunstwerkjes op een groot scherm te vertonen. Hiervoor heb je wel iOS 4.3 nodig. Eenmaal gemaakte videoprojecten kun je via iTunes naar je computer sturen. Wie de app al eerder op de iPhone heeft gebruikt, zal merken dat er allemaal kleine verbeteringen zijn toegevoegd, zoals het gebruik van markers, roteren van video’s (dat was bij concurrent ReelDirector al mogelijk) en het toevoegen van titels bij foto’s.

Downloaden: iMovie (€3,99)

Hieronder zie je het demofilmpje dat Apple voor iMovie maakte:

Slashgear heeft een uitlegfilmpje gemaakt over het gebruik van iMovie op de iPad:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2011, 23:55
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen imovie, ipad, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.