IKEA Klippbok voor iPad: knippen en plakken met IKEA-meubels

IKEA Klippbok is een plakboek voor IKEA-meubels. Je kunt meubels uitkiezen, schuiven en combineren via de app. Daarna deel je je creatie op Facebook of Twitter.

klippbok-ikeaIKEA heeft een nieuwe iPad-app uitgebracht waarmee je naar hartenlust kunt gaan schuiven met meubels. Met IKEA Klippbok verzamel je ideeën voor je huis, maak je schetsen en combineer je meubels tot een gezellige huiskamer of slaapkamer. De naam wekt misschien de indruk dat je je weg moet zoeken door een Zweedstalige app, maar dat valt mee. De app is gewoon in het Engels te gebruiken en omdat het om plaatjes draait hoef je nauwelijks tekst te lezen. IKEA’s assortiment is bovendien over de hele wereld vrijwel hetzelfde, dus je kunt gewoon aan de slag met de Malm-stoelenserie en de Hemnes-slaapkamermeubels.

Niet het het hele IKEA-assortiment is aanwezig, want je kunt kiezen uit stoelen/banken, bedden, tafels, verlichting, posters/lijsten, textiel, accessoires en buitenmeubels, maar je kunt niet aan de slag met een Pax-kastenwand of een Billy-boekenkast. Een ander punt om rekening mee te houden is dat de app oorspronkelijk is gemaakt door de Australische tak van IKEA, waardoor de prijzen in Australische dollars worden weergegeven. Maar dat maakt niet uit, alles is verder hetzelfde. De Audrey Hepburn-posters die de Australiërs aan de muur hangen zijn exact gelijk aan de posters die je in de Nederlandse IKEA-winkels vindt.

Klippbok (‘plakboek’ in het Zweeds) was al via een website te gebruiken. Je kunt producten uitkiezen, roteren, groter en kleiner maken, draaien en als laag over andere producten plakken. Ben je klaar, dan sla je je plakboek op of publiceer je het in de IKEA-gallery, maar je kunt het ook met vrienden delen via Facebook, Twitter en Pinterest.

Downloaden: IKEA Klippbok (gratis, iOS 4.0+)

klippbok ipad ikea

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2012, 12:07
Categorie Lifestyle
Onderwerpen meubel, wonen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.