iPad-apps voor regionale kranten Leiden, Almere, Gooi, IJmuiden en Haarlem verschenen

De regionale kranten Almere Vandaag, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad, Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant zijn op de iPad verschenen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

haarlems-dagblad-voorpaginaDe regionale kranten Leidsch Dagblad, Almere Vandaag, Gooi- en Eemlander, IJmuider Courant en Haarlems Dagblad hebben vanaf vandaag een iPad-app. In oktober 2010 verschenen de eerste iPhone-apps van deze regionale kranten, samen met die van het Noordhollands Dagblad. De iPad-apps die nu zijn verschenen zijn allemaal volgens hetzelfde stramien opgebouwd. Je installeert de iPad-app en krijgt de krant te zien zoals hij van de drukpers rolt.

De digitale versie van de krant verschijnt zes dagen per week en is ook offline te lezen. Of een krantenopmaak wel zo geschikt is voor het iPad-scherm is natuurlijk een kwestie van smaak. Gelukkig krijg je wel een iPad-geoptimaliseerde versie van de artikelen te zien, zodra je op een artikel tapt. Als je de app downloadt kun je de eerste 30 dagen gratis proberen. Daarna zul je een abonnement moeten nemen. Bestaande abonnees van de papieren krant kunnen hun abonnement koppelen, zodat ze voortaan alles digitaal kunnen lezen zonder verdere kosten.

haarlems-dagblad-ipadBij alle kranten ligt de nadruk op het regionale nieuws, bijvoorbeeld met extra aandacht voor regionale sport, media en cultuur. Nationaal en internationaal nieuws komt uiteraard ook aan bod. Tekst en foto’s kun je vergroten en wil je snel overzicht van het nieuws dan is er een knop Overzicht.

De krant kost €0,89 per stuk voor de doordeweekse krant en €1,79 voor de zaterdageditie. Een maandabonnement kost €19,99 waarbij je afrekent via je iTunes-account.

HDC Media is ook uitgever van het Noordhollands Dagblad. De app van die krant heeft al versienummer 1.1 met als vernieuwingen de gratis proefperiode, een nieuw Kiosk-scherm en een iTunes-abonnement.

Downloaden:

Ook genoemd:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2012, 17:20
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.