IFFR 2013: iPhone- en iPad-app bij het Filmfestival Rotterdam

IFFR 2013 is de officiële iPhone- en iPad-app van het filmfestival Rotterdam. Je ziet er een enorme lijst aan films die worden gedraaid.

IFFR 2012 iPhone iPod touch iPadNet als vorig jaar, heeft het International Film Festival Rotterdam ook nu een iPhone-app klaarstaan met daarin het programma en nieuws over het evenement. De applicatie is geen update van de 2012-editie, maar een nieuw uitgebrachte universele app voor het festival van 23 januari tot 3 februari. IFFR 2013 is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5, maar in opzet nog hetzelfde als de vorige editie.

Een introscherm met vijf knoppen verwelkomt je in de toepassing: films & events, dag tot dag, nieuws, festival locaties en MyIFFR. De laatste sectie vergt het meeste uitleg. Na aanmelding tref je daarin een overzicht van de films die je wilt zien en de evenementen die je wilt bijwonen. Je moet er wel apart voor inloggen of registreren in de app van ontwikkelaar 3PO.nl.

De manieren om het festival door te krijgen in de app zijn talrijk, met een glansrol voor het filmoverzicht. Alfabetisch gesorteerd tref je daar een gigantisch overzicht aan alle soorten films op het festival. Er is altijd een omschrijving, er zijn vaak ook foto’s en hier en daar is er ook een YouTube-video. Je hebt een zoekbalk bovenin, maar een optie alleen films met trailers weer te geven ontbreekt helaas. Naast de films, kan je ook de evenementen en secties apart bekijken in het overzicht.

IFFR 2013 hoofdmenu IFFR 2013 films overzicht

Dag tot Dag biedt een agenda per dag, overzichtelijk chronologisch gesorteerd. De festivallocaties kan je ten opzichte van je huidige locatie terugzien in de app via Apple Maps. De sectie Nieuws loopt nog niet over van de berichten. Dat is niet zo’n wonder: het festival begint pas volgende woensdag.

Downloaden: IFFR 2013 (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2013, 12:05
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen film, rotterdam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.