iFebo: officiële FEBO-snackapp voor de iPhone

iFebo is een snackapplicatie van de keten FEBO. In deze app vind je filialen, producten en achtergrondinformatie over snacks.

ifeboFebo heeft een officiële app uitgebracht, waarmee je op de hoogte blijft van het nieuws rond deze snackbarketen. De app bestaat uit vijf tabbladen: Nieuws, Vind, Menu, Vers en Goodies. Het eerste wat je in beeld krijgt bij het opstarten van de app is het bedrijfsnieuws met winkelopeningen en de specialiteit van de maand. Vervolgens kun je doorbladeren naar een kaart met FEBO-filialen, waarbij je op basis van je huidige gps-positie kunt zoeken. Je kunt de filialen ook als lijst bekijken, waarbij je kunt filteren op locaties die nu open zijn. Bij elk filiaal zie je een foto, openingstijden, lokatie op de kaart en een Bel & Bestel-link. De gevonden informatie kun je delen via e-mail, Hyves, Facebook en Twitter.

Op het tabblad Menu vind je drie rolmenu’s waarmee je het assortiment van de FEBO kunt bekijken. Dit onderdeel bevat productinformatie met prijs, gewicht, energie en hoeveelheid vet, eiwit en koolhydraten in de snack. Ook dit kun je via de genoemde sociale netwerken delen, mocht je daar behoefte aan hebben. Het tabblad Vers beschrijft de vier logo’s die FEBO hanteert om aan te geven dat een product dagelijks vers wordt geproduceerd, gemaakt wordt volgens eigen receptuur, verantwoord gefrituurd is of geen vlees bevat. Bij het onderdeel Goodies vind je tenslotte een wallpaper, de geschiedenis van FEBO, video’s van de FEBO-productie, een FEBO-commercial en opties om je te abonneren op de nieuwsbrief en op FEBO op Hyves/Twitter/Facebook. Je hebt hier ook de mogelijkheid om alerts in te stellen. Je krijgt dan push notificaties zodra de FEBO iets nieuws te melden heeft, bijvoorbeeld een nieuw product of een nieuwe vestiging.

De app is erg compleet, al zullen de meeste mensen het maar voor twee activiteiten gaan gebruiken: het zoeken van een filiaal en het bekijken van het menu. Alle extra functies, zoals het twitteren van productinformatie, het bekijken van een FEBO-commercial of het ontvangen van push notificaties als FEBO iets nieuws heeft, is toch vooral voor de échte snackfans weggelegd. Eén onderdeel van de app werkte bij mij niet goed: bij het zoeken naar filialen bij mijn huidige locatie kwam ik keer op keer voor de westkust van Afrika terecht.

De app is gemaakt door Peter Robinett, Daniel Salber en Martijn Wuite. Dit team is van plan om nog meer apps voor kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven te maken. Eerder verscheen er in de App Store ook al een officiële snackapp van McDonalds, met de naam Mc Mobile. Die is door een andere ontwikkelaar gemaakt.

Downloaden: iFebo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2011, 16:37
Categorie Lifestyle
Onderwerp mcdonalds

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.