QuickCam: sneller foto’s maken met de iPhone-camera

QuickCam is een iPhone-applicatie waarmee je supersnel

quickcam iphone iconQuickCam is een pas gelanceerde app, waarvan de ontwikkelaar beweert dat hij 200% sneller is dan de standaard camera van de iPhone. QuickCam is dan ook bedoeld om een app die de standaard camera-app moet vervangen. Je kunt snel foto’s schieten, zelfs wanneer je gelijktijdig aan het videofilmen bent. Een ander voordeel van deze app is dat de knoppen voor zoom, flitser en automatisch flitsen beter toegankelijk zijn gemaakt. De app slaat de foto meteen in de camerarol op, zonder dat je hoeft te wachten. QuickCam richt zich niet op zoveel mogelijk functies, maar op het snel maken van foto’s.

quickcamBij het opstarten kun je meteen een foto maken. Er zit ook een ‘burst mode’ in om een serie foto’s snel achter elkaar te maken. Dit doe je door de fotoknop ingedrukt te houden. Je kunt ook snel wisselen tussen foto- en videomodus.

Mis je vaak een Kodak-moment omdat de camera van je iPhone gewoon te traag opstart, dan is QuickCam een aanrader. Terwijl de normale camera-app er gemiddeld 2,5 seconde over doet om te starten, heeft QuickCam minder dan 1 seconde nodig. En terwijl je bij de gewone camera meer dan een seconde tussen twee foto’s zit, is Quickcam na 0,6 seconden alweer klaar voor het nemen van de volgende foto. De app werkt momenteel niet goed op de iPhone 3G, wel op de iPhone 3GS en 4.

Downloaden: QuickCam (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2011, 16:37
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.