iCulture speelt: Charm King, Duet Game en World War II TCG

Duet Game heeft nieuwe uitdagingen op iPhone en iPad, Charm King doet een aanval op Candy Crush Saga en we spelen een nieuw kaartspel.

ICS header Charm King Candy Crush Saga iOSOp de hoogte blijven van de laatste en leukste games op iPhone en iPad doe je met de iCulture speelt, de werkdagelijkse gamesnack op iPhoneclub.nl. Vandaag combineren we steentjes en boontjes precies zoals van ons verwacht wordt in Charm King, een spelletje dat wel erg op een zekere Candy Crush Saga lijkt. World War II: TCG is een nieuw kaartspel voor iPhone en iPad waarin je beurtelings vecht met tanks en gevechtsvliegtuigen. En we laten ons opnieuw opzwepen door Duet Game, dat vandaag de grootste update in het bestaan van de enorm uitdagende game kreeg.

World War II: TCG – oorlog met kaarten

World War II TCG kaarten leggenHet is een beetje wrang om een Tweede Wereldoorlog-game te spelen net voor dodenherdenking en bevrijdingsfestival, maar goed: u vraagt, wij draaien. De TCG uit World War II: TCG staat voor trading card game en dat betekent je ditmaal een vechtende rol in de oorlog hebt door kaarten te spelen. Kaarten met artillerie, trucks, jeeps en natuurlijk tanks in alle soorten en maten. Die zet je in bij beurtelingse gevechten tegen de computer en verover je gebied na gebied op de wereldkaart.

In World War II: TCG heb je allereerst tactiek nodig. Je legt kaarten op minstens drie posities op de kaart. Kaarten die rechtstreeks tegenover de computer komen te liggen en daarmee op de vuisten gaan. De waardes onderin de kaarten laten zien hoeveel aanvalskracht en verdediging een kaart heeft. Kaarten die down zijn, kan je terugnemen in je deck voor een volgende pot. Een bekend principe, dat zich helaas uitstekend leent voor de freemiumopzet waarin echt geld je sneller helpt aan betere en meer kaarten die je nodig kan hebben voor de 100 missies. Leuk is dat je World War II: TCG ook tegen vrienden kan spelen. We raden wel aan dat op de iPad te doen, want op de iPhone en iPod touch is alles wel erg priegelig.

Downloaden: World War II: TCG (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Charm King: huh, hoe dan?

Charm King iPhone iPad tipsEn ineens staat Charm King in de top 5 meest gedownloadde apps van Nederland. Huh, hoe dan? Het spelletje doet louter wat mensen al anderhalf jaar bezig houdt in Candy Crush Saga en is maar een van de ontelbare varianten op dat populaire spelletje van King.com. Maar toch: deze is Nederlandstalig, heeft sfeerverhogende muziek en ziet er een stuk leuker uit dan Candy Crush. Dus u vraagt, wij draaien.

Het verschil van Charm King ten opzichte van het snoepjescombineerspel is subtiel. Ook hier moet je in levels vaak een x aantal van dit steentje en een y aantal van steentje verzamelen en ook hier heb je daar maar enkele zetten voor. De truc is hier dat je rijen van vier (of meer) maakt, of in een hoekvorm combineert. Pijltjes ‘besmetten’ daarmee de richtingen van het bord, waardoor de gecombineerde blokjessoort in die richtingen dubbel zoveel waard is voor de eindscore. Nou ja, als dat genoeg is om je opnieuw anderhalf jaar aan het combineren te krijgen, staan wij je niet in de weg hoor.

Downloaden: Charm King (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Geweldige update voor Duet Game

ICD Duet Game iPad iPhoneWe draaien nog even door vandaag. En dat doen we met een nieuwe update van het geweldige, opzwepende en krankzinnig moeilijke Duet Game. De app die je twee balletjes in dezelfde cirkel laat besturen door tikken links en rechts in beeld, kreeg de grootste update tot nu toe. Je zag in het spel al allerlei Nederlandstalige teksten in beeld die je probeerden te overtuigen het alsjeblieft nog even verder te spelen. Die aanbiedingen zijn nu ook ingesproken. In het Engels weliswaar, maar ze versterken alsnog wat er geschreven staat tussen de bedrijven door. ‘Trust your instinct’ klinkt terwijl ‘Vertrouw je instinct’ valt te lezen. Het werkt, merken we, want terwijl je onder de bijna verdovende muziek de volgende honderd pogingen waagt om een level te halen, blijft de laatst ingesproken tekst alsmaar door het hoofd zeuren.

De update is nog veel omvangrijker. Aan de ‘b-zijde’ van het spel zijn nieuwe uitdagingen toegevoegd die je ontgrendeld als je het normale niveau van het spel aankan. ‘Omwenteling’ bestaat uit uitdagingen die focussen op draaiende blokken. ‘Versnelling’ behoeft geen uitleg en ‘Doorzetting’ vergt je opperste concentratie in langere perioden dan je tot nu toe gewend was. Laat je niet afschepen door de vele klonen die de App Store momenteel binnendruppelen. Dit is de Duet Game die je moet hebben.

Downloaden: Duet Game (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.