iDOS voor iPhone terug in de App Store met beperkingen

iDOS is een app waarmee je DOS op de iPhone kunt gebruiken. De app bevat niet meer de mogelijkheid om zelf bestanden toe te voegen.

idos iphoneApple keurde twee maanden geleden de applicatie iDOS goed, maar haalde de app daarna weer snel offline. Nu is er een oplossing gevonden tussen de ontwikkelaar en Apple, waardoor de app wel weer goedgekeurd kan worden. Er ontbreken echter wel wat functies, zoals de mogelijkheid om via iTunes-bestandsdeling de DOS-bestanden naar je iPhone te kopiëren. iDOS is een app waarmee je elk type DOS-bsestand naar je iOS-apparaat kon kopiëren en daarna opstarten. Het was handig om bijvoorbeeld DOS-retrogames te spelen.

Het verschil met de oude versie is dat de ontwikkelaar nu zelf een aantal shareware-games heeft toegevoegd, aangevuld met wat basisfuncties van DOS. Zelf bestanden toevoegen is niet meer zomaar mogelijk. De aantrekkingskracht van de app is daardoor wel wat afgenomen. Je kunt nog wel een beetje spelen met DOS, maar veel meer valt er ook niet te doen. Om het goed te maken heeft de ontwikkelaar wel een nieuwe functie toegevoegd: de optie om een Bluetooth-toetsenbordje te gebruiken.

De ontwikkelaar waarschuwt in de App Store-omschrijving mensen die willen updaten: denk er goed over na als je nog de oude versie hebt. iDOS is een universele app, dus ook op de iPad te installeren.

Downloaden: iDOS (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2011, 10:15
Categorie Diensten
Onderwerp emulator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.