DOS-emulator iDOS voor de iPhone: Solitaire spelen in Windows 3.1 (update)

iDOS is een DOS-emulator voor de iPhone en iPad. Met deze app kun je DOS-commando's geven, spelletjes zoals Ms. PAC-MAN en Solitaire spelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

idos iphoneWie heimwee heeft naar de DOS-computers van vroeger kan de applicatie iDOS installeren. Dit is een DOS-emulator voor de iPhone waarmee je alles kan doen wat je in DOS gewend was. Het is zelfs mogelijk om Windows 3.1 te starten en een spelletje Solitaire te spelen.

iDOS is gebaseerd op DOSBox. Om de app te kunnen gebruiken moet je wel op de hoogte zijn van de aloude DOS-commando’s.


In iDOS vind je spelletjes zoals Ms. Pac Man PC en DigDug. Via iTunes kunt je extra spelletjes toevoegen en bestanden uploaden. De app kost €0,79 en is universeel, dus te installeren op iPhone en iPad.

De app is voorzien van een virtueel toetsenbord en ondersteunt de muis. Bij het spelen van spelletjes zoals Ms. PAC MAN zijn er virtuele controlknoppen in beeld te zien. De kans is aanwezig dat Apple bij nader inzien toch vindt dat de app niet had moeten worden goedgekeurd, omdat je extra software kunt uploaden waarvan Apple niet kan vaststellen of je het legaal hebt gekocht, maar tot dat moment kun je iDOS nog gewoon downloaden.

Downloaden: iDOS (€0,79)

idos-windows

De DOS-emulator iDOS is in recordtijd weer uit de App Store verdwenen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 oktober 2010 om 0:52
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.