iCulture speelt: Zelda-achtige Ittle Dew is Game van de Week, Soccer Moves, Deus Ex Lite en Pocket Rally

Deus Ex: The Fall is nu gratis te spelen op iPhone en iPad en Ittle Dew is onze Game van de Week: een heerlijk Zelda-eerbetoon!

ittle dew
We kunnen er niet over ophouden hoe fraai de sci-fi beelden zijn van Anomaly 2. Over de innemendheid van het gesproken Papa Sangre II. En dat Bit.Trip Run lekker eigenzinnig is voor een renspel. Maar alledrie zijn niet onze Game van de Week. Die kwam vandaag als een donderslag bij heldere hemel uit. Ittle Dew werpt zich met succes op als The Legend of Zelda op de iPhone en iPad. Als je Nintendo’s actie-avonturengames hoog hebt zitten, zal je een grijns op je gezicht krijgen bij het doorploeteren van Ittle Dews kerkers.

Soccer Moves: voetbalpuzzel

ICD Soccer Moves tactiek op veld iPad iPhoneEen tactisch voetbalspel, maar dan zonder contracten, transfermarkt of tekstverslagen van wedstrijden lezen. Soccer Moves is iets heel anders, maar mag nog wel een tactisch voetbalspel heten. Het is een puzzelgame! Je hebt steeds een aantal voetballers op het voetbalveld die je mag bewegen in een level. Het einddoel is altijd scoren, wat je doet met een gemikt schot waar je van 1 tot en met 3 sterren op kan halen. Maar in het onderdeel daarvoor zit de diepgang. Het begint heel simpel. Je hebt twee voetballers en twee begingen: de een geeft de bal aan en de ander loopt in en schiet. Maar dat blijft niet lang zo. Zeker als je te maken krijgt met een bewegende verdedigende partij waarop je moet anticiperen. Een slim en leuk bedacht spelletje, dat helaas meer in-app aankopen heeft dan de carrièrestand voor 89 cent. Het freemium-aspect komt namelijk ook terug in extra energie kopen zodat je eens lekker door kan lopen of harder kan schieten.
Downloaden: Soccer Moves (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 3.2+)

Deus Ex Lite: sci-fi shooter gratis proberen

ICS Deus Ex The Fall Lite iOSHet is een van de meest uitgebreide games die we dit jaar tot Game van de Week uitriepen, maar het prijskaartje heeft tot nu toe veel mensen ervan weerhouden het sci-fi schietspel Deus Ex: The Fall te proberen. Uitgever Square-Enix vond het verlaat tijd om de markt te vergroten. Het volledige spel zakte in prijs van 5,99 naar 4,49 euro en er is nu ook een gratis te proberen Lite-versie van de game verschenen. In Deus Ex: The Fall geniet je als hoofdrolspeler in een complottheorie grote vrijheid van aanpak in indrukwekkende, fraai belichte omgevingen. Je kan ervoor kiezen Rambo-stijl iedereen frontaal aan te vallen, maar sluipend langs bewakers gaan is vaak een net zo goede optie. Verslingerd raken aan de gratis versie is natuurlijk niet zo makkelijk als bij de volledige game: net als je goed in de sfeer bent ondergedompeld, stuit je op het verzoek nu het echte werk te spelen.
Downloaden: Deus Ex: The Fall Lite (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)
Downloaden: Deus Ex: The Fall (€4,49, was €5,99, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

Pocket Rally: net zo moeilijk als het voorbeeld

ICS Pocket Rally iPad iPhoneAls liefhebber van racegames heb je waarschijnlijk nog niet eens een volle seconde nodig om te zien naar welke game Pocket Rally knipoogt. Zullen we het maar verklappen? Sega Rally. De eerste. En dan ook echt enorm. De onbenoemde Toyota die in beeld springt zodra je de app opent, roept dat beeld al op. Het klinkt door in achtergrond-techy muziek in het hoofdmenu, je ziet het terug in de eenvoud van het menu en als je kennis maakt met de eerste track, weet je al helemaal hoe laat het is. De eerste race begint in een natuurgebied dat het midden houdt tussen bos en jungle. Op een slipperig zandpad scheur je door benauwde bochtjes en moet je zelfs twee keer perfect door een smalle ruïne rijden. Het is een kwestie van plaatsing en daar legt de goede kantelbesturing van Pocket Rally geen strobreed voor in de weg. Toch is het spel, net als Sega Rally toen, ongelooflijk moeilijk. We hebben al veel moeite met de eerste tijdrit en daarna wordt de carrièremodus echt niet makkelijker. Gelukkig is er ook een arcade-modus waarin je tegen drie andere auto’s racet op drie niveaus. Veel plezier. En succes!
Downloaden: Pocket Rally (€0,89, universeel, iOS 4.0+)

Game van de Week: Ittle Dew

iPhoneclub Game van de WeekEn wij maar uitkijken naar het fantastisch uitziende Oceanhorn om aan onze Zelda-trekken te voldoen op de iPhone en iPad! Ineens is hier Ittle Dew, een game die werkelijk iedere fan van 2D-Zelda’s op de SNES en Gameboy wel moet kunnen behagen. Het spel is een eerbetoon met een humoristisch knipoog. Je speelt het meisje Ittle Dew die als elfje een zwaarlijvig vosje bij haar draagt en zo ga je de eerste dialogen aan met een verkoper en voorwerpen in de wereld. Het kost maar een paar zinnen voordat de bedoeling van het spel zichtbaar wordt. Dit is een Zelda-variant met een zware nadruk op de kerkerpuzzels die je in dat spel tegenkomt. Je schuift met stenen, sticht vuurtjes om fakkels te fikken, zet schakelaars en knoppen om en slaat vijanden in de kerkers van je af. Dat doet het spel met een kleurenpalet dat direct aan de nieuwere 2D-Zelda’s doet denken, maar met een tekenstijl dat overloopt van eigen karakter. Je speelt in een vrolijke, cartooneske wereld waarin voorwerpen lichtjes dansen, nietszeggende objecten soms toch praten en tegenstanders heerlijk dom worden gehouden. Zeker als je bekend bent met Zelda zullen gesprekken herhaaldelijk zorgen voor een grijns op je gezicht. En dan stuurt het spel ook nog eens goed. Ittle Dew komt uit het niets, maar stijgt naar de troon. Dit voelt als de Swordigo van 2013.
Downloaden: Ittle Dew (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen deus ex, gvdw, iculture speelt, The Legend of Zelda, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.