Eredivisie Live Pro: voetbalstanden door makers EK- en WK-app

Eredivisie Live voor iPhone is een simpele voetbalstanden-app met pushberichten voor goals en kaarten. Concurrent voor Teletekst?

Eredivisie Live Pro iPhone livestanden-appNu de officiële iPhone-app van Eredivisie Live is omgedoopt tot Fox Sports NL, was de naam Eredivisie Live weer beschikbaar in de App Store. Het Nederlandse ITnext zag zijn kans schoon. En dus is er een nieuwe iPhone-app met live voetbalstanden, afkomstig van de ontwikkelaar van populaire EK- en WK-apps. De nieuwe applicatie ‘Eredivisie Live‘ is verkrijgbaar in een gratis en betaalde variant, stuurt pushberichten voor het wedstrijdverloop en is lekker simpel.

Het hoofdscherm van Eredivisie Live (Pro) kan niet simpeler. Het is simpelweg een overzicht de Eredivisie-wedstrijden die aankomend weekend worden gespeeld. Je ziet ze steevast onder elkaar, voorzien van clublogo’s voor een vrolijke uitstraling. Met het schuifmenu links zie je alle speelrondes in de competitie. Helemaal onderaan vind je er de wedstrijdoverzichten van de Europa League-eindrondes, maar daar houdt het op. Naar de bekerwedstrijden zoek je tevergeefs bijvoorbeeld.

De andere tabbladen van de app zijn gesneden koek als je de andere apps van ITnext kent. De tweede toont de competitiestand, in het middelste tabblad kies je een favoriete club en zie je daar het gehele programma van en het vierde tabblad is ingeruimd voor teams. Daar hoef je niet zoveel van te verwachten. Je ziet de namen van de selectie per team, maar de informatie daarachter is nietszeggend. Je ziet iemands geboorteplaats, lengte en vorige clubs, maar niet het aantal wedstrijden, goals en kaarten dit seizoen. Ook profielfoto’s ontbreken. Ook een lijst met topscoorders ontbreekt in de app, standaardinformatie die er absoluut in had mogen zitten.

Eredivisie Live iPhone-app speelronde Eredivisie livestand iPhone-app

In de gratis versie van Eredivisie Live hik je constant tegen een reclamebalk aan in beeld, maar je kan je ook afvragen of de reclameloze Pro-versie de 89 cent waard is. Gratis concurrenten als Voetbal International en Live Score Addicts zijn namelijk veel uitgebreidere apps, met respectievelijk nieuws en videofragmenten. Als je die eenmaal omslachtig hebt ingericht, heb je aan die apps een overzichtelijker wedstrijdverloop en veel meer informatie. Toch kan juist de eenvoud van Eredivisie Live (Pro) wel eens de grote kracht zijn. Immert scoort Teletekst ook nog steeds prima op de iPhone. Zal dat dan de grootste concurrent zijn?

Downloaden: Eredivisie Live (gratis met reclame, iPhone, iOS 7.0+)
Downloaden: Eredivisie Live Pro (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2013, 20:00
Categorieën Nederlandse apps, Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.