iCulture speelt: Battleheart Legacy is een echte RPG

Battleheart Legacy is een mooie RPG voor iPhone en iPad, dat eruit ziet als een actiegame. Romans In My Carpet biedt goede strategie.

ICS Battleheart Legacy iPad iPhoneDe nieuwe iPhone– en iPad-game Battleheart Legacy komt met een flinke voorgeschiedenis. De game is namelijk het vervolg op Battleheart, een tactische RPG die vooral op de iPad een groot succes was. Battleheart was voor zijn tijd in januari 2011 namelijk ingenieus: je had een groepje avonturiers die je monsters liet bevechten, maar wel op de juiste manier. Dit deed je door de krachtpatser de aandacht op te laten eisen, terwijl een genezer hem in leven hield en boogschutters en magiërs ze bestookten met aanvallen. Het zal spelers van online games bekend voorkomen: dit is de tactiek die vier tot vijf spelers daarin normaal toepassen om moeilijke gebieden te doorkruizen. Maar in Battleheart deed je het solo.

ICS Battleheart Legacy iPad iPhone screenshotMaar… daar zie je in Battleheart Legacy niks van terug. In deze nieuwe game heb je slechts één personage, maar krijg je wel de vrijheid om je held volledig zelf in te vullen. Een genezingsspreukje hier en een harde zwaardklap daar, en je hebt een krijger die op zichzelf overleeft. Hoe langer je speelt, hoe meer soorten aanvallen je krijgt die je kan inzetten. Normaal zou je er een team voor nodig hebben, nu doe je het alleen.

Ondertussen loop en vecht je met dezelfde taps en swipes als in Battleheart, waardoor oude bekenden zich gelijk weer thuisvoelen. Daar komt bij dat je in Battleheart Legacy een serieuze, tof uitgewerkte fantasywereld voor je kiezen krijgt. Je ontmoet nieuwe personages, voert missies uit voor dorpsbewoners en gaat op verkenning. Battleheart voelde als een slim spel waarin je losstaande missies speelde, maar Battleheart Legacy is een écht rollenspel.

Downloaden: Battleheart Legacy (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Romans In My Carpet

ICS Romans In My Carpet iPad screenshotWe doen er nog even een toetje achteraan vandaag, want boy, nu hebben we echt alles gezien. We zien het niet als we er met de stofzuiger overheen gaan, maar blijkbaar zitten er Romeinen ter grootte van een paar pixels in onze tapijten! We verzinnen het niet. Dat doet Romans In My Carpet voor ons, waarin het Pax Romana wordt verspreid in strategische gevechten met verschillende legergroepen. Die verplaats je tussen de spullen die op het tapijt liggen en de formaties van de tegenstanders. Met de juiste bewegingen versterk je elkaar, val je de tegenstander aan of zoek je dekking te zoeken uit de drukte. Tot de verschillende eenheden die je over je beschikking hebt, behoren onder andere termieten en poepkorrellanceerders. Rare jongens, die Romeinen. Maar ze leveren wel een excentriek strategiespelletje dat behalve een gek thema, ook inhoud biedt.

Downloaden: Romans In My Carpet (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2014, 20:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.