iCulture speelt Verschrikkelijke Ikke, Tales of Phantasia en Pixel Defenders

Tales of Phantasia is een armetierige poort van het SNES-origineel op iPhone en iPad, maar Pixel Defenders Puzzle verdient aanbeveling.

ICS Minion Rush iPhone iPad Despicbable MeHet lijkt welhaast een opsomming in de titel van de iCulture speelt vanavond. iCulture speelt Verschrikkelijke Ikke – en ook Tales of Phantasia en Pixel Defenders Puzzle zijn abominabel. Dat klopt echter maar half. Één spel passeert eigenlijk pas veel te laat de revue in de iCulture speelt, maar is écht het bespreken waard. En dat is Pixel Defenders Puzzle. Wat betekent, inderdaad, dat je beter om Tales of Phantasia heen kan lopen.

Tales of Phantasia: fantasie geruïneerd

ICS Tales of Phantasia iPad iPhoneVroeger was het een geweldenaar op de Super Nintendo. In 1995 viel Tales of Phantasia niet alleen op door de verhaallijn en het voor een RPG bijzondere zij-aanzicht, maar vooral door het weelderige kleurgebruik waardoor bijvoorbeeld bosgebieden erg sfeervol in beeld werden gebracht. Bijna twintig jaar later is dat niet zo opzienbarend meer. Maar wat veel erger is: uitgever Namco heeft de reïncarnatie van Tales of Phantasia op de iPhone en iPad omgelegd.

Het niveau van de RPG waarin je er op uittrekt met verschillende jonge Japanse avonturiers, is zodanig aangepast dat je het rollenspel eigenlijk niet meer de baas kan zijn. Je struint bossen, kerkers, ruïnes af, verslaat de meeste vijanden en dan stuit je simpelweg op een tegenstander die je in sterkte in een paar klappen omlegt. Dood? Dan begin je dezelfde kerker opnieuw. Dat is oneerlijk. En dat is precies de bedoeling van het spel: je mag best verder spelen. Als je NU de portemonnee trekt voor veel teveel geld. Een klassieker van een game op onhebbelijke moeilijkheidgraad serveren en je er alleen uit helpen met oneindig herspelen of betalen? Mooi niet.

Downloaden: Tales of Phantasia (gratis met in-app aankopen, Amerikaans App Store-account vereist, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 4.3+)

Verschrikkelijke Ikke dendert door

ICS Verschrikkelijke Ikke Minion Rush rennenDe minions in Despicable Me/ Verschrikkelijke Ikke (doorhalen wat je zelf liever niet ziet) kunnen wel tegen een stootje. Ze staan nog altijd fier bovenaan de App Store-hitlijst van gratis apps. Toch is een American Football-helm het nieuwe symbool van de laatste update van de game. Amerika is het thema en zie je ook terug in een nieuw jog-outfit, het nieuwe gebied ‘de bank van het kwaad’ en de echte Amerikaanse wijken en steegjes waar je in rent. Er zijn nieuwe upgrades, nieuwe missies en nieuwe achievements en… spelers hebben voortaan een profiel in het spel. Of je nou wilt of niet: vrienden in de game houden voortaan je scores en beloningen bij op je eigen pagina.

Downloaden: Verschrikkelijke Ikke (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Pixel Defenders: strategische match-3

ICS Pixel Defenders Puzzle iPad iPhoneVrijdag werd Glyph Quest Game van de Week. Een spelletje dat weer eens eindelijk een verslavend strategie-aspect naar het match 3-genre brengt, kon je lezen. Er is er nog zo een, waar we in deze rubriek eigenlijk te laat kennis mee maken. Maar ook Pixel Defenders Puzzle is een aanstekelijke combinatie van match 3 en strategie. Het spel trekt de lijn van Triple Town door en laat je opnieuw gelijke items met elkaar verbinden die je op het veld zet. Maar drie items vormen hier niet samen een groter huis of een grotere boom, maar een krijger. Een krijger met verschillende talenten naar gelang van zijn kleur. Als je actiepunten en daarmee je te plaatsen blokken die beurt op zijn, kan je de aanval op de bovenbalk met tegenstanders uitvoeren en ga je naar de volgende uitdaging. Ter afwisseling heeft het spel ook een Triple Town-achtige eindeloze modus waarin aanvallen geen rol van betekenis speelt en kan je het opnemen tegen grote bazen waar je net even iets meer manschappen voor nodig hebt. Pixel Defenders Puzzle is tijdelijk in de aanbieding voor de helft en het verdient een nog warmere aanbeveling nu.

Downloaden: Pixel Defenders Puzzle (€0,89 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2014, 20:02
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, pixel, verschrikkelijke ikke

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.