iCulture speelt: Trainz Simulator 2 en de Game van de Week

Trainz Simulator 2 voor de iPad is een trein simulatiegame waarin je zelf sporen legt en er overheen rijdt. RPG Battleheart Legacy is GvdW.

Trainz Simulator 2 iPad iPhoneDe Game van de Week uitroepen is dikwijls een bittere beslissing. Het is nog maar twee weken geleden dat we er uiteindelijk voor kozen géén Game van de Week aan te wijzen omdat er geen game was die we blind zouden aanraden. Deze week is er TwoDots, een nieuwe, stijlvolle en ronduit verslavende puzzelgame… maar wel volgens de Candy Crush-manier die we al tig keer eerder hebben gezien. En dus gaat een echte gamersgame er met de Game van de Week-titel vandoor: Battleheart Legacy. We treinen ook een stukje.

Trainz Simulator 2 op iPad

Trainz Simulator 2 rijden landHet land aanpassen, spoorwegen er overheen leggen en er doorheen rijden. De optelsom kreeg bij het originele Trainz Simulator veel handen op elkaar voor een game die alleen uitkwam op de iPad, maar ontwikkelaar N3V Games dacht daardoor niet: ‘kom, we brengen het vervolg ook op de iPhone uit’. Dat is de grootste misser die Trainz Simulator 2 heeft. En misschien wel de enige.

De treinfanatiekeling kan zich geluk niet op de toevoeging van nieuwe routes (behalve door de Verenigde Staten ook door onze Westerburen bijvoorbeeld) en veel meer zicht in de omgeving. Het plotseling opduiken van bomen tijdens het treinen, mag je in dit deel niet zo snel meer tegenkomen. De beelden zijn scherper, gedetailleerder en met name berglandschappen zijn veel overtuigender. Trainz 2 verlegt geen visuele grenzen, maar de game ziet er aanzienlijk beter uit dan de voorganger. Inhoudelijk gingen er ook zaken van het origineel op de schop. De treinbesturing werd aangepast (werkt iets vloeiender), er is een nieuwe landschapsinterface en je hebt de beschikking uit meer treinen dan voorheen.

Trainz Simulator vergelijking 1 en 2

Maar de klap op de vuurpijl is de multiplayermogelijkheid in het spel. Door andere spelers op te zoeken, beweeg je samen met anderen door het landschap. Live tegen elkaar praten terwijl je dat doet is helaas niet aan de orde, maar er is wel een online chat voorhanden waarmee je berichten kan uitwisselen. En als je nu niet wilt aanmodderen met het landschap en de rails maar gewoon een stukje wil tjoeken met tijdig remmen en wissels bedienen, dan kan dat nu ook. Er staat al een complete spelwereld voor je klaar.

Downloaden: Trainz Simulator 2 (€6,99, universeel, iOS 6.1+)

Game van de Week: Battleheart Legacy

ICS Battleheart Legacy iPad iPhone screenshotWe zijn diep onder de indruk van Battleheart Legacy. Hoewel we al fan waren van het originele Battleheart uit 2011, ontbrak er altijd al iets in die game. Gevechten zaten retestrak in elkaar, maar eigenlijk was dat het enige in het spel. Er was geen groot verhaal, noch een gevoel van avontuur. En dat is precies wat Battleheart Legacy oplost.

We kunnen het niet genoeg benadrukken: dit is een volledige RPG zoals je op de desktop en spelcomputers gewend bent, maar dan op je iPhone of iPad. Je loopt door de wereld, praat met personages, maakt moeilijke keuzes en bevecht monsters met een door jou samengesteld personage. Het is alles dat we verwachten van een volwassen rollenspel, maar dan met liefde voor iDevices gemaakt. Vechten doe je namelijk niet met virtuele knoppen, maar met taps en swipes op het scherm.

gvdwSpelers van het originele Battleheart zullen wellicht balen dat je nu één personage bestuurt in plaats van een groep van vier, maar vrees niet: omdat je personage vaardigheden kan leren van iedere klasse, duurt het niet lang tot je ene held de flexibiliteit heeft van een groep vechters. Dat betekent ook dat geen personage gelijk zal zijn. Je kunt de ene keer spelen met een boogschutter die als een dief sluipt, en een andere keer als een krijger met de genezingsvaardigheden van een priester. Dit spel houdt je werkelijk tientallen uren bezig.

Downloaden: Battleheart Legacy (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.