Eye-tracking-technologie zelf uitproberen met gratis iOS-game Umoove Experience

Iedereen kan met de nieuwe iOS-game Umoove Experience de eye-tracking technologie van de Israëlische start-up Umoove zelf uitproberen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Umoove ExperienceDe Israëlische start-up Umoove introduceerde in maart vorig jaar technologie waarmee je met behulp van je ogen en (subtiele) bewegingen van je hoofd acties kunt uitvoeren, het zogenoemde eyetracking. Vandaag brengt Umoove de nieuwe iOS-game Umoove Experience uit. In deze gratis game kan iedereen de technologie van het bedrijf zelf uitproberen met zijn iPhone en iPad voorzien van een front-facing camera.

In het spel vlieg je door een 3D-dorpje door te kijken in de richting die je wilt gaan. Terwijl je dat doet moet je de paarse flesjes met toverdrank verzamelen waardoor je meer energie krijgt om de rest van het dorp te ontdekken. Het navigeren blijkt nog lastiger dan je denkt omdat je het besturen door bewegingen van je hoofd niet gewend bent. Voordat je van start kunt gaan dien je eerst met een paar eenvoudige stappen de software te configureren zodat de bewegingen die je maakt goed herkend worden.

Umoove Experience Umoove Experience

Met de game wil Umoove mensen in de eerste plaats alvast kennis laten maken met de technologie; de game blinkt zeker niet uit in grafische vernieuwingen. Op termijn moeten er meer apps en games verschijnen die hiervan gebruikmaken. Ontwikkelaars kunnen in de app meteen toestemming vragen om met de SDK aan de slag te gaan, zodat ze zelf Umoove-applicaties kunnen ontwikkelen. Overigens kan niet iedereen de nieuwe game uitproberen. Je hebt minimaal een iPhone 4S of een iPad 2 nodig.

Downloaden: Umoove Experience: The 3D Face & Eye Tracking Flying Game (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2014, 22:53
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.