D-Day Hour by Hour voor iPad blikt terug op Tweede Wereldoorlog

D-Day viert de bevrijding van Europa van de Nazi-troepen. In deze iPad-app blik je terug op de Tweede Wereldoorlog in foto's, audio, kaarten en video's.

dday-ipad
Bevrijdingsdag vierden we al op 5 mei, maar er is nóg een belangrijke dag voor mensen die de Tweede Wereldoorlog op de voet volgen: D-Day. Aanstaande vrijdag 6 juni is het zeventig jaar geleden dat D-Day plaatsvond, de bevrijding van Europa van de Nazi-troepen. In D-Day Hour by Hour kun je op de iPad alles nog eens meebeleven.

De app bevat kaarten, artikelen, audiofragmenten en stukjes nieuwsvideo, die je via een interactieve tijdlijn kunt bekijken en beluisteren. Je bladert langs de tijdlijn en ziet welke belangrijke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden en hoe de Nazi-troepen stonden opgesteld. Je maakt van dichtbij mee hoe de voorbereidingen van de invasie op D-Day plaatsvonden en wat er na afloop gebeurde. Weg met de studieboeken! Op deze manier wordt je verdiepen in geschiedenis opeens leuk.

dday-hour-by-hour

De app is betaald, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug: een mooi uitgevoerde app met allerlei multimedia. De bediening is intuïtief, dankzij de tijdlijn. En inhoudelijk gaat het flink de diepte in, met informatie over wat er aan de Duitse en Geallieerde kant gebeurde.

Downloaden: D-Day Hour by Hour (€4,49, iPad, iOS 7.0+)

dday-europa-kaart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2014, 11:12
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.