iCulture speelt: The Mansion: A Puzzle of Rooms is Game van de Week, Death Tour en AdvenChewers

The Mansion is een prachtige puzzelgame voor iPhone en iPad, AdvenChewers een leuk renspel en Death Tour laat je rijden en schieten.

ICS The Mansion iPad iPhoneGeloof ons dat een Game van de Week aanwijzen deze week een monsterklus is. Vaak weten we al snel wat de grote aanrader van die week is, soms is er keuze uit twee spellen maar deze week hebben we gewoon vier nieuwe favoriete games. Monster Adventures is een heerlijk avonturenspelletje waarin je monsters traint waarmee je steeds verder komt in het spel, we zijn dol op de uitdaging van vouwspel Kami en Duet Game is fascinerend onmogelijk. Maar de Game van de Week… dat is het gloednieuwe The Mansion: A Puzzle of Rooms. Mysterie, puzzelen, gratis.

Death Tour: racen en slopen

ICS Death Tour header iPhone iPadTussenfilmpjes. Eigenlijk zijn het maar grapjes in freemium-spellen die overduidelijk alleen maar draaien om losse missies zonder verhaal erin. In Death Tour zorgen ze in ieder geval nog voor een aardig sfeertje, met striptekeningen en artwork die wel een beetje aan die van de oude Grand Theft Auto’s of GTA’s doen denken. Voor de rest is het een flauw excuus om vooral zoveel mogelijk te rijden, rondjes te spinnen met de handrem en… iedereen aan flarden te schieten! Death Tour is een combat-racer waarin je andere wagens op de korrel neemt door ze kapot te schieten of hard op ze in te rijden. Kills leveren punten op, daarmee haal je missies en zo investeer je natuurlijk in nieuwe wagens, nieuwe bescherming en betere wapens. Death Tour is een echte freemium-game waarin je geld kan stoppen om te winnen, maar waarom zou ontwikkelaar Pragmatix dat ook vermijden als gelijksoortige spellen met tanks zo populair zijn? Death Tour ziet er aardig uit, de besturing volstaat voor dit speltype en de actie voldoet in korte sessies. Nu nog online speelbaarheid.
Downloaden: Death Tour (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AdvenChewers: rennen en vliegen tegen vrienden

ICS AdvenChewers iPad iPhoneHoera, een renspelletje dat eens een keer iets verder durft te gaan dan springen over gaten in de weg en wat paaltjes. AdvenChewers heeft het grote bedrijf Warner Bros achter zich en dat kan je merken aan de afwerking, waarnaast de vorige renspelletjes die we speelden echt in het niet vallen. In AdvenChewers ren je als roodharig ventje over daken en spaar je naast de vele muntjes elk level maximaal drie grote munten – de sterren in dit spel. Het oneindige rennen in ter plekke verzonnen omgevingen is overboord gegooid voor een heldere levelstructuur waarin je via Facebook ook kan zien hoe ver je vrienden al zijn in het spel. Dat is een leuke touch die we trouwens ook al eerder zagen in Pet Rescue Saga, maar nog niet de troefkaart van AdvenChewers. Dat is de afwisseling die het spelletje aanbrengt: om de haverklap begeef je je door de lucht op een grote rode vogel, je springt over grote tegenstanders heen en bovendien heeft elk level zelfs meerdere routes zodat ook herspelen niet meteen een straf is. Voorlopig heeft het spel 48 levels verspreid over 6 werelden, maar je weet hoe het gaat als veel spelers het spelletje kopen…
Downloaden: AdvenChewers (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Game van de Week: The Mansion: A Puzzle of Rooms

Game van de WeekSoms ruik je vanaf het eerste moment dat je in aanraking komt met een spel, dat het een hit wordt. We zullen er geen doekjes om winden: The Mansion: A Puzzle of Rooms is zo’n spel. Het heeft een mooi geheimzinnig sfeertje zonder je in aanraking te laten komen met zombies, het is gratis te downloaden en het is een spelletje dat iedereen al eens min of meer gezien heeft. The Mansion is een schuifpuzzel met een twist. Met tikken in de verschillende kamers, verplaats je het meisje Anne dat verzeild is geraakt in een groot, verdwenen landhuis van een speelgoedmaker. De kamer waar je in staat kan je vervolgens verplaatsen met de schuifrichtingen er omheen. Zo dien je steeds de sleutel te pakken voor de slotdeur waarmee je een level haalt. Je krijgt een score van 1 tot en met 3 gouden puzzelstukken voor het aantal zetten dat je er over doet. Al snel introduceert The Mansion extra elementen in de kamers, zoals een telefoon waarmee je naar een andere kamer kan bellen, en wordt het spel dieper dan je verwacht.

Het spel gebruikt (eventueel tegen in-app aankopen) hulpmiddelen waarmee je een kamer makkelijker kan halen, zoals een bom, een zaktelefoon en een kamer waar je zelf niet in staat verplaatsen. Bovendien heb je een beperkt aantal sleutels voor als een level niet lukt. Net als Candy Crush vullen die na een tijdje weer aan, tenzij je bij koopt. Het belemmert het plezier in de levels die we spelen niet. The Mansion: A Puzzle of Rooms is origineel, oogt sfeervol, heeft prachtige muziek en is ook leuk om te spelen.
Downloaden: The Mansion (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen game, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.