Ulreco-app bedient Sonos, Philips Hue, SmartTV en meer

Ulreco is een nieuwe iPhone-app waarmee je een Sonos, Philips Hue, Belkin WeMo en allerlei smart-tv's kunt bedienen vanuit één app.

ulreco icoonBen je iemand die graag allerlei huisautomatisering uitprobeert, dan lijkt Ulreco de ultieme app die je nodig hebt. Deze ULtimate REmote COntrol (vandaar de naam) kan je Belkin WeMo-schakelaars, Philips Hue, Sonos, Sony Bravia, Samsung SmartTV en allerlei andere apparaten laten bedienen vanuit één app. Op het eerste gezicht denk je dat Ulreco alleen in het Duits te gebruiken hebt, maar na installatie is de interface gelukkig Engels. Je tapt de apparaten aan, zorgt dat er een koppeling wordt gemaakt en kunt ze vervolgens op afstand bedienen. Het voorkomt dat je allerlei losse apps voor de afstandsbediening hoeft te gebruiken, om muziek aan te zetten, de verlichting te bedienen en de tv naar een andere zender te schakelen.

ulreco 3De Ulreco-app is gratis maar toont wel een reclamebalk. Voor het bedienen van de losse componenten zul je echter steeds een aankoop van €0,89 moeten doen waardoor Ulreco toch een dure grap wordt. Voor de Sonos, de Philips Hue-lampen, de televisie: alles kost steeds opnieuw €0,89. Niet de meest sympathieke oplossing dus. En als het dan nog soepel zou werken… maar de uitvoering kan ook een stuk beter.

Ulreco herkent wel dat ik een Sonos Play:5 heb staan, maar kan die niet met één tap koppelen en er verschijnt ook geen pop-up om te betalen. Als je niet betaalt kun je één of twee functies per component uitproberen om te kijken of het werkt. Opties die alleen na betaling te gebruiken zijn, zijn in grijs weergegeven. Mocht het koppelen wel lukken, dan kun je zelf allerlei bedieningsknoppen toevoegen door met je vinger op het scherm te drukken. Je kunt op die manier zelf een afstandsbediening creëren, maar moet daarin wel vrij veel tijd investeren. Er is niet per apparaat een ultieme interface gemaakt die je alleen nog maar wat hoeft aan te passen. Wel kun je eigen lay-outs combineren en aanpassen.

Erg mooi is de app bovendien niet; het ziet er eigenlijk vrij spartaans uit en voor de menu’s is nog gekozen voor een iOS 6-stijl, terwijl de app nog maar net is verschenen. Een ander nadeel is dat niet alles mogelijk is. Bij de Sonos-bediening wil je afspeellijsten kunnen selecteren en starten, maar met de knoppen kun je alleen starten en pauzeren, maar niet veel meer.

Downloaden: Ulreco (gratis, met in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

ulreco 1 ulreco 2

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 20:45
Categorie Productiviteit
Onderwerpen philips hue, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. Hier vind je alle belangrijke artikelen over Sonos.

Sonos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.