iCulture speelt: Sudoku II, Queenbee en update voor Bubble Witch Saga 2

Drie iPhone- en iPad-games voor denkers: 20 nieuwe levels voor Bubble Witch Saga 2, Sudoku II met 5 speltypes en rekenspel Queenbee.

Bubble Witch Saga 2 King.com gameDrie iPhone- iPad-spelletjes voor de denkers vandaag. Raar maar waar, is er nu pas een spel uitgekomen dat de naam Sudoku 2 draagt, en we hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat je in het spel met cijfers puzzelt. Het Nederlandse Queenbee is een andere gratis cijferpuzzelaar en ten slotte knallen we gekleurde bubbels in 20 nieuwe levels van Bubble Witch Saga 2.

Sudoku 2: bezigheidstherapie

Sudoku II iPad iPhone iCsHoe is het mogelijk, dat je na bijna zes jaar App Store nog een app kan uitbrengen met de naam Sudoku 2? Het is echt waar: er is een nieuwe Sudoku uitgebracht voor de iPhone en iPad en juist omdat dat de laatste tijd zo zeldzaam is, kunnen we er natuurlijk niet omheen. Je kan de moeilijkheid in Sudoku II uitgebreid instellen als je een nieuw spel begint vanuit het optiemenu. Kiest uit makkelijk, gemiddeld en moeilijk wat natuurlijk van directe invloed is op het aantal cijfers in het veld, en kiest uit klassieke, X Sudoku, vierkante Sudoku of een ‘procent’ Sudoku. Over hints doet de app niet moeilijk, er zijn geen schandalige in-app aankopen en je bepaalt zelf met welke hulpmiddelen je speelt. De enige keerzijde van deze bezigheidstherapie voor tussendoor is de reclame permanent bovenin beeld.

Downloaden: Sudoku 2 (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Queenbee: snelrekenen

ICS Queenbee iPhone Nederlandse puzzelgameDe Nederlandse Martine Bakx werkte naar eigen zeggen een jaar aan haar puzzelspelletje Queenbee voor de iPhone. Het doet ons een beetje pijn om te zeggen dat we dat niet terugzien in de afwerking van het spel. Het minimale geluidseffect voor een combinatie of een menuknop klinkt een beetje schel en nou ja: we hebben wel eens fraaiere puzzelspellen gezien. Gelukkig is het spelconcept niet onaardig. In een honinggraadveld vol cijfers, veeg je steeds cijfers bij elkaar. Je veeg moet altijd eindigen bij de waarde die de eerste twee cijfers bij elkaar opgeteld zijn. Zo veeg je dus langs 2-3-5. Dat is een geldige combinatie. Je hebt elke poging 80 seconden de tijd om een zo hoog mogelijke score neer te zetten.

En lekker on-topic vandaag: Queenbee denkt Sudoku-liefhebbers in het bijzonder aan te spreken.

Downloaden: Queenbee (gratis, reclame wegkopen, iPhone, iOS 6.1+)

Bubble Witch Saga 2 krijgt nieuwe levels

Bubble Witch Saga 2 ipad screenshotNet als Candy Crush Saga en andere games van King.com, is Bubble Witch Saga 2 al niet meer weg te denken uit de Nederlandse App Store. Het spelletje waarin je bubbels schiet met elk level een andere uitdaging, tikt vandaag heus nog wel de 1000 Nederlandse beoordelingen aan en is weer ouderwets verslavend… juist omdat het elk level zo benauwd spannend is of je een level wel haalt.

Voor de veteranen in de jonge puzzelgame is er nu goed nieuws. King.com heeft 20 nieuwe levels toegevoegd aan het spel, die samen hoofdstuk 6 vormen en qua thema wat aan de originele Bubble Witch Saga doen denken: ze spelen af in een betoverd bos. De game overstijgt nu dus het totaal van 50 levels. Ben je ook klaar met de nieuwe levels, zie dan beslist TwoDots niet over het hoofd. Maar het zal beslist niet de laatste keer zijn dat BWS2 met nieuwe levels komt. Elke twee weken komt er een arsenaal bij.

Downloaden: Bubble Witch Saga 2 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.