Sudoku een draken avontuur

Nieuwe puzzel-app maakt van kinderen Sudoku-experts

Deze nieuwe variant op de bekende getallenpuzzel laat kinderen vanaf 4 jaar op een leerzame manier kennis maken met Sudoku.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Sudoku een draken avontuurSudoku is al jaren geliefd bij puzzelliefhebbers. Dagelijks zijn de hersenkrakers te vinden in kranten en ook in de App Store zijn vele versies van de klassieker te vinden. Daar is nu een kindvriendelijke variant bijgekomen. In Sudoku – Een drakenavontuur kunnen kinderen kennismaken met de verslavende getallenpuzzels.

De Sudoku game is onderdeel van Juf Jannie, een reeks educatieve apps voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze speciaal ontworpen versie van Sudoku los je puzzels op om op die manier je eigen draak te ontwikkelen. Hij moedigt je aan om schatten te verzamelen door te spelen. Het spel kent verschillende versies, zodat je op je eigen moeilijkheidsgraad kunt spelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een speelveld van drie bij drie hokjes, waarbij hetzelfde getal niet twee keer in dezelfde rij en kolom voor mag komen. Is dit te makkelijk geworden? Dan kun je het speelveld uitbreiden voor meer uitdaging. Elke versie heeft drie niveau’s. Daarnaast kun je instellen of je met cijfers op afbeeldingen wilt spelen. De standaard Sudoku versie, waarbij een getal niet twee keer in dezelfde rij, kolom en hetzelfde blok voor mag komen, is ook aanwezig.

Sudoku Draken Avontuur screen

Het belangrijkste doel van het spel is om kinderen systematisch denken en concentratievermogen bij te brengen. Al is de app, door de verschillende niveau’s, ook leuk voor het hele gezin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 februari 2015, 15:33
Categorie Apps
Onderwerp sudoku

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.