iCulture speelt: online mijnenveger met clans in A Few Billion Square Tiles

De Optimist is een gratis Nederlands iPhone-spelletje waarin je de wind van een zeilboot speelt door in de microfoon te blazen.

De Optimist zeilboot game iPhoneWikipad Gamevice. Dat is de conceptnaam van de nieuwste iPad-controller die het label MFi draagt, wat betekent dat hij is ingericht voor talloze leuke games. Doet hij je ook niet ergens aan denken? Verder blazen we in de microfooningang van de iPhone om, jawel, een zeilbootje naar voren te jagen. Dat kan in het Nederlandse spelletje De Optimist. Last but not least voelen we een gloednieuwe variant op mijnenveger aan de tand. In A Few Billion Square Tiles verover je samen met je clan een online mijnenvegerveld.

De Optimist: blaas de wind in de zeilen

iPhone game De Optimist zeilenElke beginnende en ervaren zeiler weet het: De Optimist is het absolute instapbootje. Je begeef je net zo vaak buiten als het bootje als erbinnen, omdat het ding bij het minste of geringste in het water kiepert. Een mooi uitgangspunt voor dit gepsonsorde spelletje van Delta Lloyd, waarin je niet alleen de iPhone kantelt om naar links en rechts te sturen. Nope, je kan ook op een centrale knop onderin beeld drukken of zelfs in de microfoon blazen om tijdelijk vooruit te spurten.

Tijdens het varen wordt je overrompeld door gevaren die je niet zo snel zal tegenkomen in de wateren waaraan je een optimistje toevertrouwet. Grote sportzeilboten van Delta Lloyd zelf duwen je kopje onder, waterhozen brengen je van slag en allerlei power-ups versnellen je, vertragen je of zorgen er zelfs voor dat de kantelbesturing keert. Op elk level kan je brons, zilver of goud halen afhankelijk van het aantal punten en omkiepingen. Aan het einde van de zes levels worden de scores en medailles bij elkaar opgeteld en meet je je eigen prestatie met die van andere spelers of alleen Facebookvrienden. Jammer dat vooral de sportzeilboten amper te ontwijken zijn en dat je daardoor bij vlagen verdraaid weinig controle hebt.

Downloaden: De Optimist (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Wikipad Gamevice: controller voor iPad mini

Op zustersite iPadclub.nl schreven we vandaag al eerder over de Wikipad Gamevice
De iPad mini (retina) kan binnenkort rekenen op een eigen controller. De Wikipad Gamevice zal Apple’s MFi-label (‘made for iOS’) gaan dragen en is dus geoptimaliseerd voor allerlei topgames. De opzet van de controller doet meteen denken aan de grote controller die Nintendo bij de Wii U spelcomputer levert: het grote beeldscherm van de iPad staat centraal tussen twee witte, dikke controllerhelften met daarop analoge sticks, een vierpuntsdruktoets, actieknoppen en schouderknoppen.

Wikipad Gamevice plat liggend

Het betekent dat je de Wikipad aan de twee korte zijkanten om de iPad heen klikt. De eerste beelden laten niet zien hoe de twee helften met elkaar verbonden zijn, maar volgens Slidetoplay zijn de helften verbonden door een rubber band. De Wikipad Gamevice ziet er fantastisch uit, maar van eerdere controllers vielen de materialen in de praktijk tegen dus wachten we nog even af op het eindresultaat. En dat laat nog even op zich wachten: de Gamevice moet nog voor de feestdagen eind dit jaar uitkomen, voor een nog onbekende prijs.

Wikipad Gamevice liggend GTA

Mijnenveger multiplayer: A Few Billion Square Tiles

MMO Mijnenveger A Few Billion Square Tiles“Mijnenveger, ontmoet de 21ste eeuw!” Met die tekst schreeuwt A Few Billion Square Tiles in de Nederlandse en Belgische App Store. We krijgen de vroege release van ontwikkelaar Galta, die ons samen met Frankrijk als proefkonijnen gebruikt voor wereldwijde uitrol. Het spel zet het aloude mijnenveger op zijn kop: ditmaal speel je volledig online. Samen en tegen iedereen op één groot online bord.

In AFBST (toch iéts makkelijker) heb je blauwe en gele vlakken. De gele vervangen de traditionele mijnen en als je ze weet te signaleren, krijg je allerlei power-ups. Met een sonar ontdek je gele vlakken, met een wiper maak je hem weer onzichtbaar en… jawel: laat je de uitdaging aan andere spelers en clans over. Door maar flink door te spelen verover je het grootste gebied op de kaart en stijgt je clan in aanzien. Ten slotte zijn er snelheidsraces in periodes van één uur. Welke clan daarin de meeste mijnen vindt, krijgt als bonus… tien gele vlakken om gebied af te bakenen voor de rest van de wereld. Het is wat lastig om te omschrijven, maar er ligt een compleet witte wereld voor je voeten die je naar hartelust kan veroveren. Minstens leuk om te proberen.

Downloaden: A Few Billion Square Tiles (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2014, 20:13
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.