Zakgeld Calculator: iPhone-app helpt kostenpost uit te rekenen

Zakgeld Calculator voor iPhone en iPad helpt je uit te rekenen wat een goed bedrag aan zakgeld is. Niet alleen leeftijd is bepalend.

Zakgeld Calculator iPhoneHoe kom je aan een goede berekening voor het zakgeld van je kroost? Met wintersport in het verschiet, twee rekeningplunderende decembermannen en niet te vergeten: in deze tijden van economische crisis? Ga er maar eens aan staan. J/M, het magazine voor ouders met jongeren kinderen, heeft samen met uitgever Weekbladpers de iOS-app Zakgeld Calculator uitgebracht. Die je helpt bij een berekening voor zakgeld. En dat gaat echt niet alleen maar op leeftijd.

Zakgeld Calculator iPhone leeftijdZakgeld Calculator voor iPhone en iPad hanteert de richtlijnen van het NIBUD om tot een advies te komen. Dat is in de basis lekker overzichtelijk. Als je in de app begint met het invoeren van de leeftijd, zie je dat een 6-jarige 50 cent per week wordt geïntroduceerd. Voor een 8- en 9-jarige is dat een euro, iemand die een jaar ouder is ziet het bedrag verdubbelen. Je kan er als ouder ook voor kiezen om een berekening per maand uit te rekenen. Berekening klinkt dan misschien wat zwaar als je zo snel antwoord krijgt, maar het gegeven basisbedrag is slechts een uitgangspunt. Hoe hoger de leeftijd, hoe meer factoren er om de hoek komen kijken.

Bij de jongste leeftijden kan je afvinken of er in het zakgeld ook cadeau’s worden verwerkt aan vrienden en familieleden. Vanaf 11 jaar worden de opties flink talrijker. Mogen er ook middelgrote aankopen van worden gedaan, zoals computerspellen? En… uitgaan? Versnaperingen op school? Zo komt er steeds meer bij – en vanaf de middelbare school dropt er nog een bommetje op het zakgeld: kleedgeld. Valt dat er ook onder. Er is altijd één vraag waar je niet aan ontkomt en dat is je eigen karakter. In de app geef je altijd aan of je en gemiddelde, spaarzame of juist vrijgevige opvoedstijl hebt. Het verschil is meteen zichtbaar. Je moet dus even bij jezelf te rade gaan als je geen buitensporige zakgeldbedragen wil toekennen.

Downloaden: Zakgeld Calculator (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2013, 20:58
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerp geld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.