Craft for Twitter: plan tweets in groepsverband in met Nederlandse app

Craft for Twitter is een Nederlandse iPhone-app waarmee je in groepsverband tweets kan klaarzetten op je bedrijfsaccount.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Craft for Twitter iPhone headerDe juiste toon vinden als bedrijf op Twitter is niet heel makkelijk. Hoe formeel blijf je? Welke onderwerpen kunnen je tweets bestrijken omdat ze nog enigszins op je business afstemmen? Om een duidelijke lijn te krijgen in tweets, is het verleidelijk om één iemand tweets in te laten plannen. Dat het creatiever kan, bewijst de nieuwe Nederlandse iPhone-app Craft for Twitter. Daarin kan een heel team tweets aandragen, maar bepaalt één persoon welke tweets worden geplaatst en wanneer.

Best een goed idee van app-bedenker Wilbert Kramer: ideeën die anders verloren gaan omdat een werknemer geen toegang heeft tot het bedrijfsmatige Twitter-account, kunnen zo alsnog makkelijk op het Twitter-kanaal terecht komen. Alle gebruikers die mee willen doen hebben Craft nodig en betalen 89 cent voor de app. Voor dat geld krijg je een fraai pakket.

Je maakt een project aan verbonden aan een account, nodigt andere Craft-gebruikers uit en ziet vervolgens welke tweets er door hen zijn aangedragen. De proeftweets kunnen gewoon worden voorzien van foto’s, links, locaties, hashtags en usernames. Als maker van de groep bepaal je welke tweets worden geplaatst. Je plant ze dan in met Buffer, een eveneens los verkrijgbare applicatie waarin je tweets kan inplannen. Bijzonder is dat Buffer zelf ook een zakelijk model heeft waarmee je accounts kan koppelen om tweets in te plannen. Die begint bij 50 dollar per maand voor 25 accounts. In Craft betaal je 89 cent per gebruiker voor de app en de groepsoprichter betaalt eenmalig 2,69 euro om meer dan drie groepsleden toe te laten.

Craft for Twitter team mensen Craft for Twitter concept tweet toevoegen

Craft for Twitter heeft een truc achter de hand. In een groep zie je met de Performance-knop hoe de vorige tweets gepresteerd hebben. Je ziet hoeveel een tweet is geretweet en ziet hoeveel reacties er op zijn gekomen. Het aantal keren dat een tweet als favoriet is gemarkeerd door een gebruiker, is overigens niet meegenomen in het overzicht. Ook kan je niet sorteren op de meest succesvolle tweets, wat in dit idee wel erg welkom is.

De applicatie Craft for Twitter werd bedacht door Wilbert Kramer, maar niet door hem gerealiseerd. Hij pitchte het idee bij de Nederlandse crowdfunding-site SellanApp waar investeerders in het idee werden gezocht. Vervolgens werd de applicatie door Digitalisma ontwikkeld. In de toekomst wil Craft for Twitter ook berichten kunnen klaarzetten voor Facebook Pagina’s. Op de crowdfunding-pagina wordt verder gehint naar Craft Autopilot: een adviesfunctie binnen de app wanneer een bericht het meeste kans op succes maakt.

Downloaden: Craft for Twitter (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2013, 14:56
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen buffer, sellanapp, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.