iCulture speelt Lego Star Wars, Marvel Run Jump Smash en meer

Nieuwe uitvoeringen van bekende iPhone-spelletjes: Marvel Run Jump Smash lijkt op Jetpack Joyride en ook Lego Star Wars is bekend terrein.

ICS Marvel Run Jump Smash iPad iPhoneHerinner je je Super Monkey Ball nog? Een van de aller-allereerste games voor de iPhone heeft geen letterlijke opvolger gekregen, maar zo voelt het wel even als je kennismaakt met Fish Bowl Roll. Misschien wel het leukste spelletje in deze iCulture speelt, waarin we Jetpack Joyride zien reïncarneren als Marvel Run Jump Smash, springen met Pyro Jump en een nieuwe Lego Star Wars aan de tand voelen.

Fish Bowl Roll: de nieuwe Super Monkey Ball?

ICS Fish Bowl Roll iPad iPhoneEen van de allereerste games op de iPhone heeft een opvolger gekregen. Zo voelt het even als je Fish Bowl Roll ziet. Want wat doet het spelletje denken aan Sega’s Super Monkey Ball dat vanaf de lancering van de App Store te downloaden is! Ditmaal bestuur je een visje in een bal over uitdagend bochtige circuits, en dat vindt plaats in een kleurenspectrum dat net zo vrolijk is als Super Monkey Ball. Paars, roze, allerlei tinten groen, oranje en geel vliegen je om de oren terwijl je snoepjes oppakt en op weg naar de finishlijn vooral niet mag vallen. Het verschil met Super Monkey Ball is de besturing. Ditmaal kantel je de telefoon niet, maar stuur je met links en rechts. Laat je niet afleiden door de ‘maar’ 40 levels: het is lastig zat om daar de 3 sterren-score op neer te zetten.

Downloaden: Fish Bowl Roll (€1,79 zonder in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Marvel Run Jump Smash!

ICS Marvel Run Jump Smash springen iOSGooi de striphelden van Marvel op een hoop, prop ze in Jetpack Joyride en je krijgt dit nieuwe spelletje. In Marvel Run Jump Smash ren je natuurlijk automatisch en is het aan jou om te springen en tegenstanders te beuken naar een highscore toe. Hebben we wel eens eerder gezien ja. Nogal eens. En als je het speltype leuk vindt precies zoals we hebben beschreven, zonder rare fratsen of originele extra’s, dan kan je hier meteen terecht. Run Jump Smash doet niks om zich te onderscheiden van al die andere games. Je pakt zoveel mogelijk sterren op onderweg, haalt wat missies, koopt wat nieuwe personages en blijft zo maar doorspelen. Als je er nog zin in hebt.

Downloaden: Marvel Run Jump Smash! (€0,89 met in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=6DYRcLIeoEs

Lego Star Wars Microfighters

ICS Lego Star Wars Microfighters iOSBen je bekend met het fenomeen ‘makkelijke gamerecensie’? Over Lego Star Wars Microfighters zou die eindigen met: ‘eigenlijk niet zo’n goed spel, maar als je fan bent van Lego, en Star Wars, en van matige spellen, dan is dit echt wat voor jou‘. Beter is dit nieuwe vlieg-schietspel eigenlijk niet te omschrijven. Aan de muziek en sommige voertuigen krijg je nog wel mee dat het om Star Wars gaat, maar de Lego-force is bepaald niet strong on this one. Bovenin zie je het tellertje dat zich in alle 18 levels opvult voor de optimale score bij de eindstreep en je kan typische Lego-rondjes oppakken als geld, maar daar houdt het op. De actie is weinig opzienbarend, de bouwstenen zijn onbelangrijk, het spel matig.

Downloaden: Lego Star Wars Microfighters (€0,89 met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Pyro Jump

ICS Pyro Jump iPad iPhone‘We hebben het wel eens eerder gezien’ is stiekem het thema van deze iCulture speelt geworden en daarom sluiten we ook maar gepast af. Pyro Jump is één-knop-game in het straatje van bijvoorbeeld de Nederlandse game Alien with A Magnet. Met een druk kleef je aan het volgende ronddraaiende doelwit vast en met nog een druk spring je naar de volgende. Zo heb je 80 levels om te voltooien met steeds meer vijanden, stekels en andere gevaren onderweg. Pyro Jump ziet er geinig uit en gooit je niet dood met reclame, dat siert het spel. Wel is de besturing nogal gevoelig. Die vergt na een paar levels nog steeds gewenning – het is altijd even gissen wanneer je nou precies moet springen en hoelang je de knop ingedrukt moet houden. Probeer daar maar eens je draai in te vinden! Kadumtssj!

Downloaden: Pyro Jump (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Lees ook onze review van de nieuwe Dungeon Keeper voor iPhone en iPad!
iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2014, 19:31
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.