iCulture speelt: Hills of Glory 3D, Heart Breaker en Empire

Heart Breaker is een goede hack & slash-game voor iPhone en iPad, we spelen kaartspel Empire en defende-game Hills of Glory 3D.

GU MA Hills of Glory 3D iPad iPhoneVandaag even geen vrolijkheid in de iCulture speelt. De bittere ernst doet zijn intrede in de games die we vandaag onder handen nemen. Zo slaan we tonnen tanks en infanterie af vanuit een bunker in Hills of Glory 3D. Hakken we honderden ondoden doormidden met een combinatie van aanvallen in Heart Breaker en zetten we troepen en magiërs in met kaarten in Empire: The Deck Building Strategy Game. Voor de verandering weer eens een kaartspelletje waar je zelf invloed op uitoefent.

Hills of Glory 3D: bunkers, tanks, timers

GU MA Hills of Glory 3D iPad iPhoneKan je overweg met timers waarop je moet wachten als je wat schade hebt geleden of je even door je munitie heen bent? Dan hoef je Hills of Glory 3D nog niet meteen af te schrijven. Het verdedigingsspel dat twee weken geleden al in de Verenigde Staten uitkwam, is inmiddels ook de Nederlandse en Belgische App Store ingeslopen en is ook meteen afgeprijsd van 89 cent naar gratis. Gratis, met bakken in-app aankopen die je kan doen om je voorraad munitie te intensiveren of wat meer specialiteiten onder de arm te nemen dan. In het spel verdedig je steeds een bunker in 3D-omgevingen die je van boven bekijkt en waar je doorheen veegt met een vinger. De eerste grondtroepen leg je nog wel neer met simpel spervuur dat je activeert met een tik op het doelwit. Maar dan volgen de mortieren voor groepen vijanden, vlammenwerpers, mijnen, bazooka’s en luchtaanvallen. Hoe meer er van je bunker heel blijft, hoe glorieuzer de bonus is na het halen van een missie. Het is in aanpak geen bijzonder spel in het overvolle verdedigingsgenre, maar de ‘serieuze’ uitstraling wint vast wat fans voor zich.
Downloaden: Hills of Glory 3D (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Heart Breaker: campy maar goede hack & slash

GU MA Heart Breaker iPad iPhoneDat je game uit 3D-beelden bestaat wil nog niet zeggen dat het er meteen mooi uitziet. Maar dat een game er niet mooi uitziet, betekent niet meteen dat het niet leuk is. Heart Breaker is een nieuwkomer onder de hack & slash-spelletjes op de iPhone en iPad. Een genre waarin we al aardig verwend zijn dit jaar, met Dungeon Hunter 4, Iesabel en Dark Avenger. Heart Breaker sluit zich moeiteloos aan in dat rijtje. Je speelt de eerste vijf levels gratis, daarna betaal je ter introductie 89 cent om het volledige spel te ontgrendelen. In een tikkeltje wazige, monotoon gekleurde levels neem je het zwaard ter hand tegen allerlei gure tegenstanders. Je belaagt ze met verschillende actieknoppen waarmee je aardig kan combineren, en ook de richting met de stick links is daarbij van belang. Voor nog eens 89 cent verander je de klasse, naam en geslacht van je personage en bepaal je in welke levels je mag beginnen. Een recensie in de Amerikaanse App Store slaat de spijker op zijn kop over Heart Breaker. Hij zal geen prijzen winnen, maar het is een degelijk spel met een goede besturing.
Downloaden: Heart Breaker (gratis, volledige game voor €0,89, universeel, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Empire

GU MA Empire- The Deck Card Game iPad iPhoneKaartspelletjes vliegen ons om de oren dit jaar in de App Store. Het aantal kaartspelletjes waarin je zelf de actie beïnvloedt, ligt helaas véél lager. Hoe vaak hebben we het laatste jaar wel niet een spelletje afgeschreven omdat het spaarelement het enige bepalende is voor het spelverloop? In Empire: The Deck Building Strategy Game gaat het wel om je tactiek. Elke sessie die je speelt is een highscore-sessie waarin je een deck van kaarten samenstelt om gevechten mee te winnen, geld mee te krijgen en verder te ontdekken. Je poging is ten einde als je kaarten kapotgespeeld zijn. Dat doet het spel met gevechten waarin je kaarten zich op het bord positioneren en je de tegenstander aanvalt. Vervolgens heb je nog de hand in verschillende actiekaarten waarmee je een gevecht naar je hand kan zetten. Zo is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk gevechten achter je naam zet voor de hoogste score. Je moet ervan houden, dat steeds opnieuw beginnen, maar de wereld is in ieder geval elke keer anders. Dat moet Empire een tijdje fris houden. Ontwikkelaar Crazy Monkey zegt verder met ‘talloze uitbreidingen en updates’ te komen.
Downloaden: Empire: The Deck Building Strategy Game (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2013, 18:50
Categorie Games
Onderwerpen 3d, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.