Skype krijgt iOS 7-uiterlijk en is toegankelijker op iPhone

Gratis videobel-app Skype is voorzien van iOS 7-uiterlijk en toegankelijker voor slechtzienden door betere VoiceOver-ondersteuning.

Skype iOS 7 flat designSkype is voorzien van een aangepast uiterlijk voor iOS 7. De applicatie waarmee je gratis kan bellen, videobellen en chatten met andere gebruikers was al behoorlijk strak en gebruikte al één kleur blauw en wit, maar is de app verder geoptimaliseerd voor Apple’s nieuwe firmware. De app gebruikt het toetsenbord, gebruikt net even andere lettertypes en gebruikt een numeriek toetsenbord dat meer aansluit op dat van iOS. Verder is de toepassing toegankelijker geworden.

De verbetering in de toegankelijkheid komt terug op drie punten, valt te lezen op het blog van Skype over de nieuwste iPhone- en iPad-update. Vooral slechtziende en blinde personen hebben baat bij de update. De beltoetsen geven geluidsfeedback als je ze intoetst en in de VoiceOver-stand hoor je wie een bericht verstuurde. Ook worden groepschats duidelijker gecommuniceerd via spraak.

Skype contacten iOS 7 iPhone Skype bellen iOS 7 iPhone

Skype geniet een ongekende populariteit als het op gratis (video)bellen op de iPhone en iPad aankomt. De grootste concurrent, Viber, is nog niet voorzien van een iOS 7-uitstraling.

Downloaden: Skype (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Ook voor iPad: Skype voor iPad (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2013, 17:50
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gratis bellen, skype, spraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.