iCulture speelt het Nederlandse Lost Oddies, Doominator en Tap & Blast

Lost Oddies is een leuk Nederlands puzzelspel waarin je 96 levels lang vierkante monsters op een bord verplaatst. Maar: ze bewegen tegelijk!

ICS Lost Oddies header iOSEen nieuwe avond, een nieuwe iCulture speelt. Vandaag voelen we drie games aan de tand die het spelen waard zijn. We zijn vooral gecharmeerd van het nieuwe Nederlandse Lost Oddies, een gratis spel dat goed is voor 96 levels lang hersens kraken. Doominator HD is een online deathmatch-game voor 12 personen en Tap & Blast is een geinig 3D-spel waarin je van ton naar ton schiet. Je hoeft aan alledrie geen cent uit te geven.

Lost Oddies: Nederlandse puzzelaar

Leuk! Een nieuw puzzelspel uit eigen keuken, maar nu eens niet in een minimalistisch jasje uitgevoerd. Lost Oddies is een nieuwe uitgave van Youda Games, een uitgever die we voorheen nog wel eens betrapten op een saaie casual game. Lost Oddies lijkt in eerste instantie ook een simpel dingetje, maar schijn bedriegt. Je kijkt elke puzzel neer op een veld met vierkante vakjes waar vierkante monsters op staan. Die monsters moet je zo verschuiven dat ze op de vakken met dezelfde kleur terecht komen.

Wat, je dacht dat er geen grote twist was die het spel bijzonder maakte? Wel dus: blokken die dezelfde kleur hebben, bestuur je namelijk tegelijk! Lastig, want als de ene groene die kant op moet en die andere die kant op, langs een blauwe, dan wordt er wel een beroep gedaan op je hersenen. En dan hebben we het nog niet over de kleurenveranderingen en telepoorten. Lost Oddies is vriendelijk geprijsd, met 96 gratis levels en beloofde updates. Het verdienmodel zit hem in de hints die je kan kopen. Je koopt er vijf voor 89 cent. Leuk spel!

Downloaden: Lost Oddies (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Doominator HD: gratis online schieten

ICS Doominator HD iPad iPhoneDeathmatch voor maximaal twaalf personen in een gratis game, gebouwd met de Unreal Engine dus verzekerd van fraaie beelden. Tja, dat klinkt niet verkeerd hè? Dat is het ook niet. Doominator HD komt voor ons een beetje uit de lucht vallen en als dat ons overkomt bij fraaie 3D-games, verwachten we meestal niet meer zoveel van de gameplay. Dat is bij Doominator HD echter maar deels terecht.

De schoen wringt hem op de besturing. Je beschikt over een linker pook om mee te lopen en een hoek te kiezen, maar rechts schiet je met een knop die niets anders doet dan schieten. Je hebt, kortom, geen moderne totale controle over waar je de kogels op afvuurt. Het is ook wel de charme van het spel. In de industriële omgevingen cirkelen spelers om elkaar heen alsof ze zijn doorgedraaid, op de gok dat je de tegenstanders eerder dood hebt dan zij jou. Kan nog wel wat werk gebruiken. PS. Even herstarten als hij de eerste keer vastloopt.

Downloaden: Doominator HD (gratis zonder in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Tap & Blast: knaller, van ton naar ton

Tap & Blast doet een uitstekende klus om te verbergen wat voor een spel het is met de App Store-screenshots, dus laten we het vooral simpel uitleggen. In dit spel schiet je jezelf van tonnetje naar tonnetje door goed te timen en te richten. Zo bereik je de finish waar je opnieuw weer recht doorheen geschoten moet worden. Een over de top circus-act met een Charmander-achtig personage in de hoofdrol. Dat vat het wel samen.

We vinden de vuurwerk-geluidseffecten in Tap & Blast wat storend, maar met zijn vele soorten omgevingen en personages, krijg je er wel wat voor terug. Tap & Blast is gratis te spelen, schroeft de uitdaging lekker op en heeft 60 levels waar je wel even zoet mee kan zijn.

Downloaden: Tap & Blast (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2014, 20:00
Categorie Games
Onderwerpen doom, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.