KaraokeTube voor iPhone en iPad: 8000 liedjes en AirPlay-support

Met KaraokeTube voor iPhone en iPad kun je kiezen uit meer dan 8000 karaoke-nummers en liedjes via AirPlay op je Apple TV afspelen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

karaoketubeEr waren al een aantal Karaoke-apps in de App Store te vinden, maar volgens ontwikkelaar Dmitry Gaponenko ontbrak er altijd het een of ander. Vandaar dat hij KaraokeTube uitbracht, een overzichtelijk en compleet karaoke-hulpje. De minimalistische app heeft meer dan 8000 nummers met songteksten in de muziekbibliotheek. Met zo’n uitgebreid aanbod vinden gasten op ieder feestje wel een nummer dat ze willen zingen, of ze nu met Beyoncé willen meeblèren of liever met AC/DC R.U.N-DMC gaan rappen. Daarnaast ondersteunt KaraokeTube AirPlay, zodat je liedjes op je Apple TV kunt afspelen.

Ook handig: in KaraokeTube kun je eigen afspeellijsten maken en favorieten aanleggen, zodat je jouw lievelingsnummers op le moment suprème snel tevoorschijn kunt toveren. Andere nummers kun je zoeken op naam of taal. Er zijn helaas nog geen Nederlandse meezingers in de app te vinden, maar het is de bedoeling dat de app regelmatig wordt geüpdatet met nieuwe nummers. Dus wie weet. Wel staan er alvast een aantal Franse, Duitse en Italiaanse klassiekers in de applicatie. Het is ook mogelijk om nummers die je absoluut nooit zal willen zingen te verwijderen, dat ruimt de bibliotheek een beetje op. Uiteindelijk maken de eenvoudige interface en soepele bediening met veegbewegingen KaraokeTube tot een overzichtelijk geheel, in tegenstelling tot veel andere karaoke-applicaties.

lijstliedje

KaraokeTube is in eerste instantie gratis, maar na het installeren heb je alleen toegang tot de eerste minuut van alle liedjes. Abonnementen met volledige liedjes en songteksten beginnen bij €2,69 per week en€4,49 per maand. Onbeperkt zingen met KaraokeTube kost je €26,99. Vergeleken met concurrenten Sing! en StarMaker (die eveneens met een abonnementsmodel werken) is KaraokeTube gemiddeld geprijsd, maar heeft meer nummers en ondersteuning voor Airplay. Voor serieuze zangliefhebbers of mensen die in het bezit zijn van een Apple TV is KaraokeTube dus een goede keuze. Voor het beste resultaat is het overigens wel aan te raden om een losse microfoon te gebruiken, dat werkt toch beter dan in je iPhone of iPad zingen.

Downloaden: KaraokeTube (gratis, universeel, iOS 5.0+)

menufavorieten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2014, 11:42
Categorie Muziek
Onderwerp karaoke

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.