iCulture speelt: Godzilla Aanvalszone, DragonVale Wings en Chomp

Chomp is een iPhone variant van de krokodil waarbij je tanden moet weg drukken. Paniek op het touchscreen!

ICS Chomp bijten krokodiliPhoneDie speelgoedkrokodil waarvan je een voor een de tanden moet uitdrukken en je vinger op tijd weg haalt voordat de kaak dichtslaat? Die is er nu, ongeveer, ook in speelbare vorm op de iPhone. Wordt Chomp een succes op feestjes? DragonVale Wings is alweer een nieuwe game van de maker van het gisteren besproken Dwarven Den en Godzilla: Aanvalszone probeert indruk te maken en je alvast warm te maken voor de aankomende bioscoopfilm. Wacht even… aanvalszone?

Godzilla: Aanvalszone: filmgame

ICS Godzilla Aanvalszone iPhoneDe rampenfilm Godzilla die eind jaren negentig furore moest maken als een enorme blockbuster, werd al snel neergesabeld door de pers. Het acteerwerk, de logge kin van de uit de kluiten gewassen dino en het verhaal werden gekraakt. Eigenlijk bleef alleen de soundtrack overeind. De flop inspireerde Warner Bros dit jaar een nieuwe Godzilla-film te maken en de abonimabel naar het Nederlands vertaalde iPhone-game Godzilla: Aanvalszone moet je alvast warm maken voor die film.

Aanvalszone bestaat uit enkele missies, waarbij je in de eerste parachutespringt en niet in de knoop moet raken met je medesoldaten. Dan vervolg je zwevend met de parachute opengevouwen, tussen flatgebouwen en onder zwaarmoedige, nietszeggende muziek. En dan begint het gedeelte te voet. Bewapend loop en kijk je door onder stof liggende straten op zoek naar overlevenden, en dan gaat echt alles in de app fout. De game crasht eens, blijft een paar keer hangen omdat er iets nieuws moet worden geladen en op bepaalde locaties raakt de besturing overgevoelig waardoor rondkijken bijna onmogelijk is. En dat is allemaal nog op een iPhone 5s. Het decor met het Godzilla-gekirm heeft wel wat – misschien wel genoeg om je naar de bioscoop te trekken – maar laten we toch hopen dat de film minder steken laat vallen.

Downloaden: Godzilla: Aanvalszone (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

DragonVale Wings: reclamegame

ICS Chomp iPad iPhoneOndanks de grillen van freemiumgames, bevalt Dwarven Den ons uitstekend en ook het bouwspelletje DragonVale boert goed in de App Store. Geen wonder dat uitgever Backflip Studios het op de heupen heeft. DragonVale Wings mag je echter overslaan. Het is niks anders dan één grote pop-up reclame voor DragonVale zelf. Na bijna elke speelsessie stuit je op de confronterende advertentie, die je moet wegdrukken voordat je verder speelt. En tijdens het spelen houd je de balk gewoon in beeld dus hè? Helaas zet DragonVale Wings er nou ook niet echt een leuke speelervaring tegenover. Het spel voelt als een logge, maar wat controleerbaardere variant op Flappy Bird zoals je er al zoveel hebt gezien. Je tijd niet waard.

Downloaden: DragonVale Wings (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=hMqdLK90TKE

Chomp: feestgame?

Dit spelletje heeft gevoelsmatig nog minder om het lijf dan andere highscorespelletjes die je tot nu toe speelde, maar toch is het een aangenaam toetje van de iCulture speelt vandaag. Wat je doet is supersimpel: je legt een vingertop op het scherm en houdt hem er zolang mogelijk op. Als je hem maar terugtrekt voordat de tanden van onze Chompie op elkaar staan. Te laat? Af!

Chomp lachebek feestgame Chomp iPhone niet bijten

Als de kaak dicht ging en je vinger zat er niét tussen, leg je de vinger terug op het scherm en tikt de tijd verder. Valsspelen door je vinger even niet te gebruiken, is er niet bij: dan holt de tijd net zo snel achteruit als ie anders opbouwt. De kunst is natuurlijk je vinger zolang mogelijk in leven te houden, dus zoveel mogelijk tijd te bereiken voordat hij er virtueel wordt afgeknaagd. Met het jolige menumuziekje erbij stiekem best grappig, al is het natuurlijk te stupide voor woorden. Drankspelletje van maken dan maar?

Downloaden: Chomp!!! (gratis, geen in-app aankopen, iPhone, iOS 7.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2014, 20:01
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.