iCulture speelt: dorp bewerken in Clash of Clans en Run Like Hell Online

Clash of Clans voor iPhone en iPad laat je nu je dorp opnieuw bouwen! Je bewaart al je muren en gebouwen en zet ze opnieuw neer.

GU MA Clash of Clans update ICSHo, wat is dit?! Jawel: vanaf vandaag voeren we een nieuwe naam voor de iOS game-update. iCulture speelt. Inhoudelijk verandert er niets aan de rubriek, maar we hebben tóch voor een nieuwe naam gekozen. In het artikel leggen we haarfijn uit waarom we het tijd vonden voor de nieuwe naam. Verder behandelen we de laatste update van Clash of Clans en rennen we tegen andere spelers in Run Like Hell Online.

Nieuwe naam voor de iOS game-update: iCulture speelt

De iOS game-update heet voortaan iCulture speelt. We moeten er zelf ook nog even aan wennen, maar het was een weloverwogen keuze. We hopen niet dat de naamsverandering je overvalt, maar mocht het zo zijn, lees dan vooral verder.

We stoeiden al langer een beetje met de naam iOS game-update. Enerzijds was het al lange tijd dé naam van de gamesrubriek op iPhoneclub.nl en is het natuurlijk ontzettend gaaf om aan een naam vast te houden. Maar daar stond tegenover dat de naam gevoelsmatig steeds moeilijker aansloot op de inhoud van de rubriek. Zie je: allereerst wekt de naam iOS game-update de indruk dat er alleen updates van games worden besproken. Dat is allerminst het geval, weet je inmiddels als (hopelijk) vaste lezer: we bespreken voor het overgrote deel juist nieuw uitgekomen spellen en veelbelovende games die net zijn aangekondigd. Updates pakken we eigenlijk alleen op als ze van populaire games zijn en erg veel nieuwe functies met zich meebrengen. Kijk maar naar Clash of Clans vandaag. Maar ook dat is niet de voornaamste reden.

Iedereen speelt games. Jij, je broertje, maar ook je moeder. Die is immers nog steeds niet uitgekeken op Wordfeud. In deze rubriek behandelen we al tijden zoveel mogelijk nieuwe en interessante spellen die uitkomen voor iPhone en iPad. De doelgroep maakt ons niet uit: we schrijven net zo lief over een pixelspelletje waarin je kerker na kerker moet overleven als over een online mijnenveger die je in twee tellen snapt. Welnu: de naam iOS game-update straalde dat voor ons te weinig uit. Een rubriek waarvan de kop begint met drie ‘moeilijke’ termen en daarna ook nog een opsomming heeft van games die je misschien nog niet kent? We vinden het een behoorlijke drempel voor iemand die alleen Candy Crush Saga op de iPad heeft staan, maar wel open staat voor meer. Daarom de versimpeling van de naam.

Daarom: iCulture speelt. We hopen op je begrip. En… welkom terug! 😉

Clash of Clans laat je dorp herontwerpen

GU MA Clash of Clans draak op murenHet o zo populaire bouw- en strategiespelletje Clash of Clans heeft wel eens een langere omschrijving gehad om een update aan te kondigen, maar vergis je niet: dit is een van de leukste en meest welkome updates in lange tijd! De nieuwste update maakt het mogelijk je complete dorp opnieuw op te bouwen. Dus zónder nieuw account te beginnen, maar mét een frisse start. Je hebt de optie gebouwen en muren tijdelijk op te bergen om daarna weer opnieuw neer te zetten op een manier die je zint. Alle items komen terecht in je inventaris waar je snel weer je muren, huizen en soldatengebouwen uit kan halen. Muren kan je bovendien versneld terugplaatsen met zogeheten muurmarkeerders. Je hebt stadhuislevel 4 nodig om de bewerkingsmodus van je dorp te gebruiken.

De andere verbeteringen zijn minder noemenswaardig. Clash of Clans is gestoken in Halloween-thema en voor de gelegenheid kost het upgraden van de spreukenfabriek slechts één edelsteen. Daarnaast kan je vijanden verpletteren met een level 8 mortier, doet de valkyrie meer schade en hebben de reus, de heler en de varkensruiter meer trefpunten. Specialistisch zijn ten slotte de clanverbeteringen: oude leden wegstemmen uit de groep heeft nu een afkoeltijd van 20 minuten, zodat er wel wat tijd overheen gaat voordat je een revolutie in de clan hebt ontketend.
Downloaden: Clash of Clans (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Run Like Hell Online

GU MA Run Like Hell Online ICS iPhoneVoordat de App Store werkelijk overstroomde van de ren-zolang-als-je-kan renspelletjes op de iPhone en iPad, was Run Like Hell een gevestigde naam in het genre. Er werden verschillende versies uitgebracht van het renspel waarin je sprong, gleed en ontweek in de jungle en in sneeuwvlakten. De moeilijkheidsgraad van het spel lag altijd wat hoger dan in concurrerende games en dat aspect is gebleven in het fonkelnieuwe Run Like Hell Online. En toch weet het nieuwe deel wat toe te voegen aan het overbevolkte genre: online. In Run Like Hell Online neem je het in races via een internetverbinding op tegen 1, 2 of 3 tegenspelers die ook allemaal zo snel mogelijk de finish proberen te bereiken. Het gratis te downloaden spelletje doet dat met een hang naar reclameberichten tussendoor en verkoopt je graag versnellingen tegen in-app aankopen, maar als je daar je schouders voor ophaalt, blijft er een leuk spelletje over. Zeker tegen 3 anderen zijn de races chaotisch en baal je weer ouderwets als je over de meest simpele boomstronken struikelt en op je plaat gaat. We weten na al die delen nog steeds niet hoe we die hindernissen goed nemen. Stupide, niet? Toch is deze platte versie van Mario Kart – een beetje gechargeerd gesteld – de moeite om eens te proberen.
Downloaden: Run Like Hell Online (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2013, 19:50
Categorie Games
Onderwerpen clash of clans, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.