Google Drive 3.0 voor iPhone en iPad: documenten verdwenen!

Google Drive op de iPhone en iPad beschikt niet meer over de mogelijkheid om documenten te bewerken. Daar heb je nu aparte apps voor nodig.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google Drive iPhone iPadDe officiële app van cloudopslagdienst Google Drive laat je niet langer documenten maken en bewerken op de iPhone en iPad. Een update naar versie 3.0 zorgt ervoor dat je de aparte apps Google Documenten en Google Spreadsheets nodig hebt om teksten en Excel-bestanden te kunnen maken en bewerken. Google bracht die applicaties gisteravond uit. Het gevolg is dat je voor dezelfde functionaliteit binnen Google Drive nu drie aparte apps nodig hebt in plaats van één.


Google Drive hoofdmenu iOSGoogle Drive zet er slechts één toevoeging tegenover in versie 3.0. Je kan een cijfercode voor de app instellen, als bewaking tegen ongewenste meekijkers. Ook zijn er volgens Google fouten uit de cloudopslagdienstapp gehaald en prestatieverbeteringen doorgevoerd.

Maar het verlies aan functies is wat Google Drive 3.0 typeert. Net als je voor privéberichten op Facebook nu de aparte app Facebook Messenger nodig hebt, brengt nu ook Google verschillende functies van een dienst onder in aparte apps. Als je geen Google Documenten en Google Spreadsheets hebt geïnstalleerd op je iPhone of iPad, word je vanuit Google Drive verzocht dat alsnog te doen. Als je de apps hebt geïnstalleerd, word je meteen doorverwezen.

Google Documenten en Google Spreadsheets zijn slechts op één punt handiger in het bewerken van teksten en tabellen dan het voormalige documenten bewerken in Google Drive. Je kan nu ook zonder internetverbinding werken aan documenten.

Downloaden: Google Drive (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2014, 11:19
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, google documenten, google drive, spreadsheet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.