iCulture speelt: Clumsy Ninja is GvdW, Castle of Illusion en Galaxy on Fire Alliances

Is het een goede week of juist een bittere week voor Realmac, de ontwikkelaar van de nieuwe game Hatch? Komt er eindelijk een verzorgd ogende en een grote doelgroep aansprekende Tamagotchi-app uit voor iPhone en iPad; komt het langverwachte app-speelgoed Clumsy Ninja de dag erop! Wie iets meer op zak wil hebben dan alleen een […]
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Clumsy Ninja Game van de Week iOSIs het een goede week of juist een bittere week voor Realmac, de ontwikkelaar van de nieuwe game Hatch? Komt er eindelijk een verzorgd ogende en een grote doelgroep aansprekende Tamagotchi-app uit voor iPhone en iPad; komt het langverwachte app-speelgoed Clumsy Ninja de dag erop! Wie iets meer op zak wil hebben dan alleen een hilarische ninja, kan naar hartelust bezig met Mickey Mouse in een nieuw platformspel en… het hele universum online in Galaxy on Fire: Alliances.

Verrassing: Castle of Illusion starring Mickey Mouse

ICS Castle of Illusion kaartendans iOSHet is een van de allergrootste namen van uitgevers voor de iPhone en iPad en tegelijk is er niemand die zó weinig promotie doet om haar games als… Disney. Echt waar. Het miljardenbedrijf floept haar games in de App Store er zo uit zonder dat iemand ze ziet aankomen. Bij de eerste Where’s My Water vonden we dat nog niet zo vreemd, maar bij een remake van een befaamd platformspel op de Sega Megadrive met Mickey Mouse in de hoofdrol?! Onbegrijpelijk. Castle of Illusion voor iOS is gebaseerd op de Xbox- en PlayStation-versie van het spel dat eerder dit jaar uitkwam en op zijn beurt weer een remake was van het Megadrive-deel. Voor de iPhone en iPad is Castle of Illusion helemaal niet erg uitgekleed. De beelden missen af en toe wat diepte en effecten in het kleurgebruik, maar de opzet is identiek. Een vertelstem doet af en toe verslag van je vorderingen, platte 2D-gameplay wordt afgewisseld wordt afgewisseld met sporadische diepte. De besturing op het touchscreen kan je naar je eigen hand zetten, maar het is goed om te weten dat die niét onderdoet voor de console broers. Helaas was die wel wat zweverig en dat is hier niet anders. Charme van het spel? Lastig is het wel. Ondanks de vergelijkbare premium-prijs biedt Castle of Illusion niet de afwerking en speelduur van Oceanhorn, maar het is wel een platformspel waar je eventje je tanden in kan zetten.
Downloaden: Castle of Illusion (€8,99, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.1+)

Galaxy on Fire: Alliances

ICS Galaxy on Fire iPad iPhoneNederland probeerland. Steeds meer games worden in testfase uitgezet in de Nederlandse App Store en Galaxy on Fire: Alliances is de volgende in de rij. Maar de gloednieuwe ruimtegame beperkt zich niet tot Nederland. Ook België en nog twaalf andere landen worden aangedaan door de simulatie waarin je een eigen ruimterijk opzet. Logisch, want Alliances is het eerste online deel in de hooggewaardeerde serie met de zo fantastische ondersteuning van extra content voor al uitgebrachte delen. Er moet dus wel een soort massa komen die met elkaar de strijd wil aangaan. In de nieuwste Galaxy on Fire poog je planeten en sterren te veroveren met de ruimtevaartuigen en vloot die je opbouwt. Dat doe je niet alleen: met de nodige ervaring op zak kan je je verbinden aan andere spelers en de allianties uit de titel daadwerkelijk smeden. Zo vormen spelers clans van de drie verschillende rassen die het echt tegen andere spelersgroepen opnemen om elkaars territorium te veroveren. Als je Clash of Clans denkt, zit je al in de goede richting met je gedachte, maar omdat je hele vloten van je kan verhuizen naar andere planeten en je zo uitvoering met koloniën in de weer bent, is Galaxy on Fire: Alliances veel groter en ambitieuzer in opzet. De game heeft vanaf de eerste stap die je erin zet iets gaafs, iets stoers en iets groots. De presentatie en geluidseffecten dragen daar riant aan bij. Het contrast kan niet groter: met zowel een aaibare Fugu als een klungelige Ninja op je iPhone of iPad, heb je nu een compleet universum op zak.
Downloaden: Galaxy on Fire: Alliances (gratis, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+)

Game van de Week: Clumsy Ninja

iPC Game van de WeekDat we dik twee jaar na de pratende poezen en scheetjes latende honden zoveel plezier zouden hebben aan een iPhone-app waarin je één personage bekijkt en beïnvloedt. Dat hadden we niet meer verwacht. Maar het is meteen raak in Clumsy Ninja: zodra de klungelige strijder je aankijkt met zijn grote verbaasde ogen, word je al overvallen door een ‘aaaahw’ en dan heb je hem nog niet eens aangeraakt. Onze slungel laat zich graag beroeren, al heeft ie geen idee waar hij het moet zoeken als het wordt gedaan. Til zijn voet op, sleur hem mee aan zijn hand, gooi hem op de trampoline en laat hem opstijgen aan ballonnen: wanhopig en vragend kijkt Clumsy Ninja het scherm in en om zich heen. Het zijn vooral de eerste keren dat je iets doet die leuk zijn in het spel en gelukkig zijn er aardig wat eerste keren. Want hoewel de app op het eerste oog doelloos lijkt, zit er wel degelijk een spelidee achter. Het is aan jou de zero om te trainen tot een hero en dat kan middels allerlei trainingsdoelen en -instrumenten in je bereik. Sommigen erg duur voor de hoeveelheid geld en diamanten die je te besteden hebt, want Clumsy Ninja is natuurlijk wel een gratis spel. De manier om in-app aankopen te omzeilen is veel tijd in de ninja te steken… en laat dat nou geen enkel probleem zijn.
Downloaden: Clumsy Ninja (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 0:15
Categorie Games
Onderwerpen clumsy ninja, disney, galaxy on fire, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.