Triposo 3.0 voor iPhone: nieuw uiterlijk en persoonlijke suggesties

Triposo voor iPhone heeft een nieuw ontwerp en draait nu meer om persoonlijke suggesties, die zijn afgestemd op jouw reisgedrag.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

triposoDe populaire Nederlandse reis-app Triposo heeft een forse update gehad, waardoor de app nu suggesties geeft die zijn afgestemd op jouw reisgedrag. Iedere keer wanneer reizigers de app openen krijgen ze een of meerdere persoonlijke suggesties op basis van een algoritme. Daarnaast heeft de nieuwe app een pull to refresh-functie die automatisch nieuwe suggesties geeft. Ook nieuw: je kunt nu je eigen wandelroutes uitstippelen en aangepaste tags gebruiken om suggesties op basis van genre te categoriseren. Kies bijvoorbeeld “Best for coffee” om een koffietentje te beschrijven of te zoeken.

In de app vind je de nieuwe suggesties meteen op de beginpagina. Onderin verschijnt een transparante balk waarin staat hoeveel nieuwe suggesties er voor je klaar staan. Om verwarring te voorkomen: deze tekst is niet klikbaar en verdwijnt binnen een seconde weer. De suggesties die hier worden bedoeld staan al in het scherm waar je al bent, te herkennen aan het grijze icoontje van het pijltje naar rechts. Daarmee is de gehele interface verbouwd. Waar Triposo eerst opende op een pagina met een foto en daaronder balken met suggesties, dingen om te doen, hotels, tours en een stream met opmerkingen van medereizigers, zijn deze andere tabbladen nu in de hoofdpagina geïntegreerd. Als suggestie zie je bijvoorbeeld “Explore different dining options” en daaronder vier restaurantsuggesties, of “These are interesting districts worth exploring”, met daaronder drie wijken en bezienswaardigheden in die wijken. Overal kun je op see more tikken, om andere opties te bekijken.

suggestiesbeginscherm

Er is absoluut iets te zeggen voor het samenvoegen van suggesties en activiteiten, hoewel sommige locaties zullen er niet al te blij mee zullen zijn. Bezienswaardigheden die minder of (nog) niet populair zijn zullen wellicht moeilijker te vinden zijn. Maar goed, daar zullen reizigers niet direct onder leiden. Toch zal Triposo 3.0 ook voor gebruikers even wennen zijn. Je bent immers gewend bent om musea bij tabblad musea te zoeken, en restaurants onder het tabblad restaurants. Al snel merk je echter dat één pagina met activiteiten, met éen zoekbalk eigenlijk wel zo efficiënt is. Je kunt lekker bladeren en om te zoeken tik je simpelweg op de zoekbalk, selecteert een categorie waarbinnen je wilt zoeken en tikt dan jouw zoektermen in. Veel handiger dan al die verschillende tabbladen; zo hoef je nergens in de app te verdwalen.

De andere nieuwe functie in triposo 3.0 zijn de eigen wandelroutes die je kunt uitstippelen. Je krijgt die optie door op een locatie te tikken en daarna op Directions. Kies nu voor City Walk. Triposo ontwerp nu een route met hoogtepunten, waarin deze locatie is opgenomen. Je kunt zelf de lengte van de wandeling aanpassen en locaties die je niet of minder interesseren uit de lijst gooien. Tot slot is Triposo er ook qua ontwerp iets op vooruit gegaan. De kleur van het logo is een tikkie feller blauw en de app oogt hoekiger en frisser. Begin dit jaar werd Triposo geüpdatet met Yelp-beoordelingen.

wandelingkaart

De ontwikkelaars van Triposo wilde al langere tijd hun app personaliseren, maar moesten naar eigen zeggen eerst over genoeg data beschikken. Nu heeft het bedrijf miljoenen clicks van reizigers geanalyseerd en geconstateerd dat persoonlijke algoritmes reisgedrag tot 10 procent beter kunnen voorspellen dan andere algoritmes. Zo bleek onder andere dat reizigers op hun bestemming tussen de 3 en 5 restaurants bekijken alvorens te beslissen waar ze gaan eten. De bedoeling is dat het nieuwe algoritme deze restaurants sneller weet voor te stellen om zo reizigers beter van dienst te zijn.

Downloaden: Triposo (gratis, iPhone, iOS 6.0+)
Ook verkrijgbaar: Triposo Berlijn (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2013, 16:26
Categorie Reizen
Onderwerp triposo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.