Tapsule: foto’s en video’s met vrienden delen op eigen platform

Tapsule voor iPhone geeft groepen vrienden eigen capsules waarin ze foto's, video's en berichten met elkaar kunnen delen.

tapsuleDe app-naam Tapsule is een verbasteringen van Time Capsule, ofwel tijdcapsule. En dat is misschien ook de enige manier om deze applicatie kort te beschrijven, want hij doet van alles en nog wat tegelijk. Nog een poging wagen: Tapsule combineert groepsberichten met foto-en video-sharing, zodat gebruikers particuliere of openbare collecties met anderen kunnen aanleggen. Deze collecties – tapsules – kunnen ook weer verder worden gedeeld. In Tapsule zelf, maar ook via Facebook, Twitter, SMS, of e-mail, zelfs als deze gebruikers de app zelf niet hebben geïnstalleerd.

Om bij het begin te beginnen: allereerst maak je een capsule aan door aan te geven welke vrienden deel kunnen nemen. Daarna kunnen alle groepsleden leuke foto’s en video’s in deze capsule delen, waardoor er een soort persoonlijke cocon wordt gecreëerd. Een soort Whatsapp-groep 2.0 dus, die er meer uitziet als een eigen sociaal netwerk voor één groep vrienden. Jullie kunnen ervoor kiezen om de capsule persoonlijk te houden of juist openbaar te maken, zodat anderen jullie foto’s, video’s en belevenissen kunnen volgen. Zelf kun je dus ook vrienden en capsules volgen. Als je capsules eenmalig met de buitenwereld wil delen kan dat ook, bijvoorbeeld door ze via sms of sociale netwerken te versturen.

Het concept van Tapsule lijkt een beetje op dat van een aantal andere foto-sharing apps, zoals Albumatic. Die app legt zich echter meer toe op het verzamelen van foto’s en video’s van grote evenementen, zoals feesten of bruiloften. In Tapsule draait het minder om media organiseren in albums, maar meer om het creëren van wat oprichter Jeff Jackel omschrijft als “collaborative media”. Uiteindelijk wilde hij een plaats creëren waar groepen vrienden samenkomen om verhalen met elkaar te maken en delen, die anderen weer kunnen vinden en volgen. Participeren kan dus op drie manieren: zelf aan capsules meedoen en media delen, capsules volgen vanuit de app, of capsules bekijken op andere sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter. Op de website vind je een aantal voorbeelden.

Downloaden: Tapsule (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2014, 17:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotoalbum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.