iCulture speelt: CLARC is Game van de Week, Star Wars en Captain America

Mr Flap is een leuke Flappy Bird-kloon, CLARC een prachtige puzzelgame met dronken robots en Captain America en Star Wars zijn terug!

ICS Mr Flap iPhone iPad highscore gameStar Wars, Captain America en… CLARC. We gaan drie keer een fictieve toekomst in in de laatste iCulture speelt van de week, met de laatstgenoemde als de nieuwe Game van de Week. Captain America: The Winter Soldier is een nieuwe cartoony actiegame van Gameloft, Star Wars Assault Team een gratis te spelen kaartspel met de figuren uit de originele trilogie en… we hebben een toetje.

Captain America: tussendoor van Gameloft

ICS Captain America iPad iPhoneGeen volledige nieuwe game voor 5,49 euro zoals Gameloft vertrouwd is, maar ook geen gratis freemium-spelletje waarin je voor elk wissewasje moet betalen. Het nieuw uitgekomen Captain America: The Winter Soldier gaat er precies tussenin zitten voor 2,69 euro. Qua beleving is dat accuraat. Het is geen spel waar net zoveel liefde in zit als bijvoorbeeld Modern Combat, maar het heeft wel degelijk meer om het lijf dan het gros van de gratis actiespelletjes. Als Captain America bestorm je vijandelijke na vijandelijke basis en al dan niet bijgestaan door andere superhelden, schop en sla je je zo een weg naar boven. De game ziet er cartoony en lekker vrolijk uit en heeft ook aan een element gedacht om je op termijn bezig te houden. De game geeft je de mogelijkheid online lid te worden van een bende en tegen andere spelers te knokken. Die strijd gaat gepaard met ranglijsten en al. Best een geinige actiegame.

Downloaden: Captain America: The Winter Soldier (€2,69, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Star Wars Assault Team: kaarten met Darth

ICS Star Wars Assault Team iPhone iPadDe originele trilogie van Star Wars is nog niet uitgespeeld. Ook met Disney aan het roer niet. Star Wars Assault Team is een free-to-play spel waarin je Star Wars-figuren als Luke Skywalker, Chewbacca en C3PO in kaartvorm uitspeelt tegen de bekende tegenstanders die bovenin beeld tegenover je staan. Je selecteert de personages (lees: kaarten) op kwaliteiten en zet ze in om de vijanden mee aan te vallen. En hoewel dat in principe nog wel met een afwerking gaat die volledig als Star Wars aanvoelt, is het spelprincipe niet bijster bijzonder. En zelfs angstvallig geschikt voor dit soort gratis te downloaden games. Omdat het net zo bekend is als het einde van de originele trilogie, zeggen we het maar gewoon: op een gegeven moment kom je op het punt in het spel dat je wil betalen om nog verder te kunnen spelen zonder totaal vermorzeld te worden.

Downloaden: Star Wars: Assault Team (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Mr Flap: doen

ICS Mr Flap iPhone iPadEven een verrassingstoetje deze iCulture speelt. Je zou het straal vergeten met al die honderden Flappy Bird-klonen. Straal vergeten met die letterlijk tientallen misbaksels die het spel één op één kopiëren in de App Store. Maar het kan nog: een Flappy Bird-variant die de juiste snaar raakt. Speel Mr. Flap twee seconden en het spel heeft je te pakken. De twist is dat je hierin rondjes draait in plaats van alleen maar echtdoor gaat. Je fladdert door buizen maar niet het halen van een buis levert een punt op. Nope! Een volledig rondje fladderen geeft je pas een punt en als je daarna aan het volgende rondje begint, weet je niet wat je staat te wachten staat. Je vierkante vogeltje wordt ineens zwaarder, de buizen worden langer, het worden er opeens meer. Nee, Mr. Flap is weer helemaal op de goede manier moeilijk. Hierom vonden we Flappy Bird zo leuk aan het begin van het jaar.

Downloaden: Mr Flap (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Game van de Week: CLARC

Dit is een verkorte herhaling van onze recensie op dinsdag
ICS CLARC iPad iPhoneCLARC is een game die op papier de eerste punten al scoort: de game heeft geen in-app aankopen, meer dan 100 missies in 25 levels en is in Duitsland al genomineerd voor beste mobiele game van 2014. In een wereld die overladen is met pesterige puberrobots, krijg jij het commando voor de muziek te zorgen. Maar als je dat doet, stuit je op een vrouwelijke raket die vastzit en niet van haar plek kan. De blikken spin die je bestuurt raakt verliefd en dat is het startschot van het verhaal. Dat verhaaltje is niet heel erg dik. Het gaat erover dat de robotwereld wat ontredderd is achtergebleven sinds hoofdrobot F.A.T.H.E.R. crashte en dat eens zo productieve arbeiders nu aan de zuip zijn – maar het geeft het spel genoeg body. Samen met de muziek die verandert in de omgeving en de fraaie ‘cel-shaded’ tekenstijl, heb je al snel het gevoel met iets bijzonders te maken te hebben.

iPC Game van de WeekHet puzzelspel dat zich ontvouwt, had prima zonder die entourage gekund. De hoofdzaak in CLARC is dat je kisten optilt, kantelt, meeneemt, kantelt en plaatst. Ruimtes bestaan al snel uit verschillende kisten die je in een juiste volgorde moet oppakken en introduceren ook steeds meer andere voorwerpen om rekening mee te houden. Vlakken waar je op staat om stroom door te geven. Lasers waar je niet langs kan – tenzij je een kist voor je houdt. Of schietende turrets wiens munitie je niet overleeft. Je hebt standaard maar vier (op het scherm) diagonale looprichtingen, en die ga je in met de richtingstoetsen links onderin beeld. De aanvulling tref je rechts onderin beeld: daarin draai je naar links of rechts bij door een slider naar links of rechts te trekken. Je drukt dezelfde slider om een kist te pakken of te praten met een robot. De levels zijn naar de besturing gemaakt, maar het gebeurt zeker in het begin echt wel eens dat je niet erg handig een gangetje in loopt. Tegelijk kan de besturing volledig op zijn plek vallen als je een paar gangen doorrent en met een kist lasers ontwijkt – en omdat de muziek daar gepast bij aanzet, heeft CLARC echt zijn momenten. Je voortgang wordt goed opgeslagen, de puzzels zijn ijzersterk en de aankleding is leuk. Een game die het zonder meer waard is om te spelen.

Downloaden: CLARC (€3,59, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)
Downloaden: CLARC Lite (gratis probeerversie, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2014, 19:50
Categorie Games
Onderwerpen flappy bird, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.