LinkedIn voor iPhone laat je professionele foto’s delen

LinkedIn is begonnen met de uitrol van een nieuwe functie in de iPhone-app waarmee je foto's kunt delen.

linkedin-zoekenFoto’s delen met je omgeving. Als sociaal netwerk tel je eigenlijk niet meer mee als je het delen van foto’s niet ondersteunt. Alles wat er om ons heen gebeurt willen we graag op de gevoelige plaat vastleggen. Twitter legde bijvoorbeeld in recente updates voor de officiële app al veel meer nadruk op foto’s en laat je zelfs via privéberichten foto’s versturen. Ook het professionele sociale netwerk LinkedIn maakt die stap nu in de officiële iPhone-applicatie. Niet voor het delen van vakantiekiekjes en boswandelingen, maar voor professionele foto’s van producten die je hebt gemaakt of congressen die je hebt bezocht.


Voortaan kun je dus in de iPhone-applicatie van LinkedIn foto’s meteen met mensen uit je netwerk delen. Op dezelfde manier als je ook gewone statusberichten kunt delen. Als de functie actief is, verschijnt er een aparte cameraknop waarmee je foto’s vanuit de filmrol op je iPhone kunt toevoegen. Voorlopig is het delen van foto’s nog niet mogelijk in de iPad-applicatie van LinkedIn. De nieuwe functie is niet meteen zichtbaar voor alle gebruikers. Het gaat om een zogeheten soft launch, waardoor de uitrol van de functie over enkele weken wordt uitgesmeerd. Het kan dus zo zijn dat je de nieuwe fotodeelfunctie nog niet meteen ziet.

Het is een bekend gezegde dat een foto meer zegt dan duizend woorden. Volgens Career Expert Nicole Williams is de kans dat leden die foto’s delen opgemerkt worden vijf keer groter dan bij leden die dat niet doen. Williams geeft op haar blog ook enkele suggesties van professionele foto’s die je zou kunnen delen. Bijvoorbeeld foto’s van conferenties en netwerkbijeenkomsten, en voorbeelden van je eigen werk en werkomgeving. Een andere suggestie van Williams is een professionele selfie bijvoorbeeld tijdens een presentatie.

Foto's delen in LinkedIn

Downloaden: LinkedIn (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.