iCulture speelt: bouw je eigen 3D-wereld in Supernauts

Supernauts is een uitgebreide en gratis bouwgame voor de iPhone en iPad. Een soort Lego-wereld waar je online samen aan bouwt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Supernauts online bouwen aan wereldMinecraft is niet weg te denken uit de App Store-hitlijsten. Al vanaf november 2011 zijn miljoenen spelers in de weer met het bouwen van eigen werelden op de iPhone en iPad. Best bijzonder, als je je bedenkt dat de game door zijn cameravoering door de ogen van de hoofdpersoon en alle mogelijkheden niet voor iedereen is weggelegd. Met Supernauts is er nu ook een veel toegankelijkere game waarin je een wereld kan bouwen op iOS. Samen, online!

Wat is Supernauts?

Supernauts is een soort tussenstap tussen Farmville en Minecraft. Je kan je volledig uitleven op zelfgemaakte werelden van blokken die je kan neerzetten en kan slopen, net als in Minecraft. Maar het spel heeft ook een klassieke freemiumgame-opzet, waarbij je beetje bij beetje steeds meer land koopt, meer voorzieningen bij elkaar spaart en zo steeds meer kan bouwen.

Supernauts iPhone groene planeet

Als superheld supernaut red je mensen van de aarde die tenonder is gegaan aan het broeikaseffect en geef je ze leven op zwevende planeten. Je begint Supernauts op een groene zwevende planeet, waar je je eerste wereld bouwt en de eerste bewoners op binnenhaalt. Als je verder komt in de game, krijg je ook toegang tot een zwevende woestijn, ijsschots en een industriële omgeving.

Planeet opbouwen met blokken

Supernauts chatten met elkaarMaar eerst dus een groene planeet. Daarin zet je je eigen productielijn neer. Een kleimachine, stenenmaker en houtfabrikant zorgen voor de eerste materialen die je kan neerzetten. Ze zijn broodnodig, want zonder materialen wordt er vanzelfsprekend niet gebouwd. Bouwen doe je door met een laserpistool te richten waar je een blok wilt. Teken meteen hele lijnen of muren om snel iets geinigs neer te zetten. Het helpt daarbij flink dat je de camera uitgebreid kan bedienen. Inzoomen, uitzoomen en ‘pannen’ is geen probleem. Een foute plaatsing kan je bovendien ongedaan maken en zorgt ervoor dat je je blok keurig terugkrijgt. Zo kan je je wereld blijven hervormen.

Naast het bouwen van materialen en het cashen van munten van je bewoners, zijn er meer factoren die een gevoel van vordering in het spel bewerkstelligen. Je hebt opdrachten die je kan voltooien van bonussen en een van de vaste items daarvan is terugkeren naar overstroomde plekken op de Aarde, om daar met een (heel klein) beetje gepuzzel en je laserpistool mensen te bevrijden die je planeet komen vergezellen. Het zorgt voor een aangename afwisseling en dient ter inspiratie voor je eigen werk.

Online aan de slag

Supernauts iOS bouw wereldenMaar inspiratie kan je ook elders halen. Direct bij vrienden waar je via Facebook aan verbonden bent bijvoorbeeld, of aan personen uit de buurt of helemaal bovenaan de wereldwijde ranglijsten. Je kan áltijd andere planeten bezoeken. Maar leuker wordt het nog als een van vrienden ‘thuis’ is en je de handen ineen slaat om samen te bouwen aan een planeet. Omdat je tegelijk kan spelen en er een livechat tot je beschikking staat, is online bouwen aan een wereld echt een leuke bezigheid.

Je kan Supernauts op allerlei manieren benaderen. Als een instapvariant op Minecraft, een volwassenere variant op Toca Builders en een online variant van LEGO. Hoe je het ook wil bekijken: Supernauts verdient zijn eigen plek tussen al die games. Online bouwen aan je eigen wereld is een erg leuke bezigheid.

Pluspunten

  • Bouw je eigen wereld
  • Goed uitgewerkte game

Minpunten

  • Min of meer verplichte missies voor munten
iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 13:12
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.