SoundCloud nieuwe interface iPhone app

SoundCloud 3.0: fraai herontwerp voor populaire muziekapp

SoundCloud heeft een totaal nieuwe design voor iPhone. Versie 3.0 is heeft een heerlijke 'muziekslider' maar geen afspeellijsten bewerken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

SoundCloud nieuwe interface iPhone appHet is nog maar anderhalve maand geleden dat het gerucht naar buiten kwam dat Twitter geïnteresseerd was in de overname van SoundCloud. Dat werd later kracht bij gezet: Twitter had interesse, maar een bod werd niet uitgebracht. Flash forward naar 26 juni 2014. SoundCloud heeft versie 3.0 van haar iPhone- en iPad-app uitgebracht en die brengt een volledig nieuw ontwerp op de iPhone. Het toont als geen ander dat SoundCloud nog genoeg eigen ideeën heeft.

De specialiteit van versie 3.0 is de ‘één-duim-besturing’. De muziekspeler in de applicatie moet zich lekker nonchalant laten bedienen en slaagt daarin. Veeg bovenin beeld en je veegt voorspelbaar naar het vorige of volgende nummer. Maar veeg onderin beeld en je scrollt razendsnel door een liedje heen.

SoundCloud track luisteren SoundCloud bewegen door muziek

Het Nederlandse 22tracks had al eerder een zichtbare ‘muziekslider’ om doorheen te vegen, maar die in SoundCloud bedient makkelijker. Pak het beeld even vast, veeg naar links of rechts en je zet bloedsnel een ander gedeelte van een nummer op. Een tik in beeld is daarnaast genoeg om een liedje te pauzeren.

Ver genoeg verwijderd onderin beeld vind je de knoppen om een liedje te liken, reposten of te delen. SoundCloud is natuurlijk ook gewoon een sociaal netwerk gebleven. In versie 3.0 is nieuw dat je profielen van artiesten en andere gebruikers direct kan openen vanaf een nummer of afspeellijst. Ook is je eigen muziekcollectie beter gegroepeerd. Je afspeellijsten en gelikete nummers vind je nu op één pagina. De onderkant van de app is sowieso lekker opgeruimd met tekstloze knoppen.

SoundCloud timeline SoundCloud zoeken

Hoeveel de nieuwe app razendsnel en soepel bedient, ontbreken wel enkele functies die SoundCloud Soundcloud maken. Zo kan je nummers niet toevoegen aan playlists in de app en is er geen mogelijkheid om reacties bij andermans muziek te plaatsen. Het is de vraag of die in een update te verwachten zijn, of dat SoundCloud de app nadrukkelijk simpel houdt.

Pluspunten

  • Fraaie nieuwe interface...
  • ... die nog lekker werkt ook

Minpunten

  • Geen playlist-opties

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 13:14
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, soundcloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.