iBookstore biedt update van Amerikaanse Steve Jobs-biografie aan

De Amerikaanse versie van de biografie van Steve Jobs heeft een update gekregen. Om te kunnen updaten zul je de oude versie moeten weggooien. Opmerkelijk is dat de iBookstore geen waarschuwingssysteem voor updates heeft.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

biografie-steve-jobsBij apps zijn we gewend dat er regelmatig updates uitkomen. Bij boeken is dat minder gebruikelijk. Toen we eerder vandaag over de Nederlandse Steve Jobs-biografie schreven, riep één van onze lezers over de mogelijkheid van updates: “Ik hoop van niet. Dat betekent namelijk ook dat je met slordige uitgevers te maken krijgt. “Oh we maken wel een patch als er een fout in zit”.” Toch lijkt het erop dat Apple bij boeken ook updates gaat uitbrengen.

Wie de Amerikaanse versie van de biografie van Steve Jobs heeft gekocht, ontving vanavond een e-mail vanuit Apple met de mededeling dat je je boek gratis kunt updaten. Het update-proces werkt echter wel een stuk omslachtiger dan bij een gewone app. Je moet eerst het oude boek weggooien. iPhoneclub kocht de Amerikaanse versie van de biografie van Steve Jobs en kreeg zojuist een mailtje, dat er een nieuwe versie is:

Dear iTunes Customer,
Thank you for purchasing Steve Jobs by Walter Isaacson. A new version of the book is available to you at no charge.
To download the new version:

  1. First, make sure you’re using the latest version of the iBooks App. It’s available free of charge here: http://itunes.apple.com/app/ibooks/id364709193?mt=8&at=1l3v879&ct=
  2. Next, tap the iBooks app on your iPad, iPhone or iPod touch. If you are already in the iBookstore, tap the Library button.
  3. Tap the Edit button.
  4. Locate Steve Jobs and tap the book to mark it for deletion.
  5. Tap Delete to remove the book from your library.
  6. Tap the Store button, scroll down to the bottom of the page and sign out of your account.
  7. The page will refresh; scroll down to the bottom of the page and sign back in to your account.
  8. If you are not already on the Purchased page, tap the Purchased icon in the bottom-right corner of your screen.
  9. Locate Steve Jobs in your purchases and tap the iCloud button to download.
  10. You will now have the updated version of the book in your library.

Sincerely,
iTunes Customer Experience

Het lastige is alleen dat Apple niet aangeeft wat er gewijzigd is in het boek. Ook kun je op de boekenpagina van de Steve Jobs-biografie niet zien wat er nieuw is. En bovendien krijg je bij het openen van de iBookstore-app (of bij het openen van het boek) geen badge, pop-up of andere melding dat er een nieuwe versie van het boek is.

Wat er precies nieuw is in deze versie… dat antwoord moeten we je voorlopig schuldig blijven. Misschien zijn er lezers die tijd hebben om alle 2.576 pagina’s van het ebook (afhankelijk van ingestelde lettergrootte op je iPhone) naast elkaar te leggen. Wat we wel weten, is dat er bij de eerdere versie werd geklaagd over het laden van de foto’s.

Een vraag die ook nog niet is opgehelderd, is wat precies de inhoudelijke verschillen zijn tussen de papieren UK-editie (van 656 pagina’s) en de papieren US-editie van (627 pagina’s). Wij raden aan om gewoon het origineel te kopen (de Amerikaanse versie) of als je het Engels niet zo goed machtig bent, de Nederlandse versie. Dat de Nederlandse versie 719 pagina’s is heeft en dus dikker is, wil niet zeggen dat er meer inhoud in staat, maar dat de inhoud anders verdeeld is over de pagina’s.

Bestellen: Nederlandse editie (€19,99 – inmiddels weer verkrijgbaar, zie update in eerdere artikel) en de Amerikaanse editie (€15,99) via iBookstore

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2014, 13:20
Categorie Boeken
Onderwerpen biografie, boeken, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.